23948sdkhjf

Tvungent medlemskab skal forebygge EPS i naturen

Den danske EPS-branche vil gøre medlemsskab af miljøprogrammet Operation Clean Sweep obligatorisk for alle EPS-producenter. Det gav foreningen håndslag på ved sidste bestyrelsesmøde. Det betyder, at man kun kan være medlem af EPS-branchen, hvis man samtidig er medlem af Operation Clean Sweep.

Det melder foreningen nu ud i et forsøg på at forebygge EPS i naturen. 

EPS-branchen, som er en sektion af Plastindustrien, består af størstedelen af de EPS-producerende virksomheder, der findes i Danmark. Ialt 13 virksomheder er medlem.

- Vi har en klar formodning om, at der ikke sker de store udslip af EPS fra produktionen, men vi skal naturligvis forebygge det, vi kan, forklarer Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen.

Branchen har det sidste år haft øget fokus på genanvendelse af EPS, og som en naturlig del af det arbejde, har man også fokuseret på, hvordan man kan reducere spild fra produktionen.

De danske virksomheder, der producerer i EPS, og ikke er en del af EPS-branchen, kan naturligvis ikke tvinges til at være medlem af Operation Clean Sweep, men EPS-branchen opfordrer kraftigt til, at alle producenter tager samme ansvar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485