23948sdkhjf

"Vi arbejder for, at producentansvar først træder i kraft i 2025"

EU-Kommissionens direktiv skal de kommende uger forhandles af Kommissionen og Ministerrådet, og da ingen medlemslande umiddelbart stiller sig på bagbenene, menes forhandlingerne at glide nogenlunde gnidningsløst.

Når direktivet efter alt at dømme indføres ved årsskiftet, skal det implementeres i den danske lovgivning. Her har Danmark en vis frihed til at integrere dele af direktivet, så det passer til danske forhold - mens de dele af direktivet, der drejer sig om deciderede forbud ikke kan tolkes.

Fødevare- og miljøministeriet oplyser til Magasinet Plast, at et producentansvar er et helt nyt begreb i Danmark, og at man derfor skal finde sin egen vej - det vil man give sig god tid til:

- Med de allerede vedtagne EU-krav om indførelse af producentansvar på emballage fra 2025, står vi overfor en nyudvikling af producentansvaret i Danmark. Det nye direktivforslag om engangsplastikprodukter indeholder et delvist parallelt krav om producentansvar, som dog tilføjer ansvar for oprydning og informationstil-tag for engangsplastikprodukter. For at sikre indførelse af et sammenhængende producentansvar arbejder vi for, at de kommende EU-krav om producentansvar følges ad og træder i kraft samlet fra 2025, siger kontorchef Camilla Bjerre Søndergaard.

Når direktivet falder på plads, er det ventet, at engangstallerkener, vatpinde og sugerør af plast kan være fortid

EU-Kommissionen vurderer, at et forbud vil reducere plastikaffaldsgenstande på de europæiske strande med 17 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094