23948sdkhjf

Manglende arbejdskraft i fokus

Ingemann Components i Bjæverskov havde besøg fra Christiansborg og benyttede lejligheden til at tale om problemer med rekruttering.

Fredag den 14. september besøgte Laura Lindahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance, virksomheden Ingemann Components, der har hovedkvarter i Bjæverskov.

Formålet med besøget var bl.a. at sætte fokus på, hvordan det fra politisk side er muligt at forbedre de rammebetingelser, der påvirker hverdagen hos danske produktionsvirksomheder. 

Ingemann Components, der er underleverandør til belysningsindustrien i Norden og Baltikum, arbejder især med at levere produkter og løsninger, rådgivning, test- og lysmålinger, assistance samt fleksibel produktion og service.

I Danmark beskæftiger virksomheden 30 medarbejdere, men det kniber desværre med at få den fornødne arbejdskraft til at kunne vokse yderligere.

- Vi har ubesatte stillinger i produktionen, som ikke kan besættes på grund af mangel på kvalificerede ansøgere. Det er en stor udfordring for os at skaffe kandidater, som ønsker at udføre rutineprægede arbejdsopgaver eller have skæve arbejdstider, siger Dorthe Johanne Hillerup Vedsted, der er produktionschef i Ingemann Components.

Hun uddyber, at en del bureaukrati står i vejen for at få nye kræfter i produktionen.

- Samtidig har vi kontakt til flere højt kvalificerede, og ikke mindst motiverede personer, som gerne vil arbejde for os, men som ikke kan få permanent opholdstilladelse. Den type medarbejdere vi søger, kan vi ikke lønne over beløbsgrænsen, og deres uddannelse står ikke på positivlisten. Det ville bidrage positivt til vores muligheder for vækst, hvis vi frit kunne ansætte de medarbejdere, som vi ønsker at samarbejde med.

Og Liberal Alliances Laura Lindahl udtrykte under besøget forståelse for den frustrerende situation.

- En af de største udfordringer i vores samfund er, at vores virksomheder ikke kan skaffe den fornødne arbejdskraft. Det giver ingen mening. Et erhvervsliv i vækst er en forudsætning for et stærkt velfærdssamfund, hvor vi har råd til at prioritere flere pædagoger, sosu’er og den bedste medicin. Derfor er det afgørende, at vi politisk sikrer de bedste rammebetingelser, sagde hun efter besøget. 

Besøget hos Ingemann Components blev afviklet i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094