23948sdkhjf

DBI udvider fabrik i Polen

Bygger til fabrikken i Polen og sparer penge ved energi-optimering

Den danske producent af plastelementer til autobranchen, DBI, er i fuld gang med at udvide deres polske fabrik med et 9.000 kvadratmeter stort distributionscenter.

- Det er ikke vores hensigt at flytte produktion til Polen, men vi har behov for at udvide dernede. Det skaber i øvrigt også arbejdspladser herhjemme, fordi vi kan udvikle os i en vanskelig branche, hvor vores konkurrenter og kunder er kæmpe store, og hvor der ikke er plads til fejl. Og omkostningerne skal holdes nede.

Det fortæller administrerende direktør Hans Hellstrøm Henningsen og suppleres af produktionsdirektør Kim Nihøj.

- Biler i dag er blevet så gode, fordi de er bygget af samme komponenter og samme teknologi. Hvis vi fejl-leverer, kan vi få en hel bilproduktion til at gå ned. Det lægger et vist pres på os. I den verden, DBI lever i, skal man levere skarpt i hele supply chain, siger han.

DBI har været aktive i Polen i snart 20 år i byen Swidnica, der ligger i nærheden af Wroclaw. Fabrikken benyttes endvidere til diverse assembly opgaver og vil danne rammen for supplerende støberi fra 2019, hvilket udvider DBI’s produktionskapacitet.

Vi er konkurrenceudsatte
DBI’s forretningsmodel baserer sig på konsultativt salg af tilpassede beskyttelsesløsninger og skræddersyede services. Det har vist sig at være en attraktiv recept for de globale kunder.

Men virksomheden er også enormt konkurrenceudsatte. Derfor må man skrue på alle parametre for at gøre virksomheden så konkurrencedygtig som muligt. Et af parametrene er at spare på energien og dermed også opnå rabat på PSO-afgifterne.

- Afgifter og prisen på en kilowatt-time er ikke den samme i Danmark som udenfor de danske grænser, f.eks. på den anden side af Atlanten. Alene dér er det lidt op ad bakke. Så vi har en lang tradition for at tænke os om på det område. Blandt andet har vi et termisk kølingsanlæg, der køler fabrikkerne i Danmark med vand fra undergrunden i et lukket kredsløb.

DBI er desuden en del af brancheorganisationen Plastindustriens energiprojekt, hvor 23 plast-virksomheder i halvandet år har taget energibesparende initiativer og samlet set sparet 51 millioner kroner.

Læs mere om DBI i Magasinet Plast, der kom i sepmteber.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093