23948sdkhjf

Fynsk firma lander verdens første CE-mærkning af komposit

Fiberline Composites kan som de første og eneste i verden fra maj 2018 fremvise en CE-mærkning for konstruktionsprofiler i glasfiberkomposit.

Inden for konventionelle byggematerialer som stål og beton har CE-mærkningen været anvendt i flere årtier. Nu kan Fiberline Composites, der producerer elementer i komposit, også fremvise en sådan mærkning af et komplet sortiment af profiler. 

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

- Mærkningen er banebrydende og løfter os til en helt ny klasse, hvor vores kunder kan sammenligne glasfiberkomposittens egenskaber med andre byggematerialers og dermed stole på kvaliteten af vores produkter,siger Torben Rønlev, Vice President Building & Construction hos Fiberline Composites.

Processen med at få mærkningen har været undervejs et stykke tid, da glasfiberkomposit stadig anses som et nyt materiale i byggebranchen og der derfor ikke eksisterer harmoniserede standarder for materialet.

Baner vejen for bæredygtigt byggeri
CE-mærkningen er en garanti for, at produkterne opfylder det, producenten lover samt gældende kvalitets- og lovkrav inden for EØS-landene. Med CE-mærkningen vil det derfor blive nemmere at få godkendt byggerier med Fiberline Composites’ konstruktionsprofiler.

- Nu følger der bare (...) et tryghedsskabende mærkat med, som gør det nemmere for vores kunder at anvende glasfiberkomposit i bæredygtige byggerier i hele EU, slutter Torben Rønlev. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109