23948sdkhjf

78-årig opfinder indstillet til Danmarks Bedste Ide

Kaj Petersen har en mission. Den er han nomineret til en innovativ pris for.

Kaj Petersen er træt af at kassere plastbeholdere med remoulade, yoghurt, dressinger med mere, hvor der stadig er indhold på indersiden men ingen jordisk chance for at få det ud.

Derfor har han udviklet den såkaldte spindelskraber, der med en sindig manøvre presser tubens indhold nedad, mens man bruger af det. 

I følge Kaj Petersen kan der være op i mod 21 procent indhold tilbage, når en remouladebøtte smides ud. Det øger mængden af madspild og gør samtidig emballagen vanskelig at genanvende.

Læs Plastforums artikel om Kaj Petersen og spindelskraberen her.

Ideen har nu indstillet Kaj Petersen til Danmarks Bedste Ide, som afvikles af Ekstra Bladets og er sponsoreret af OPR-Virksomhedslån.

Seks finalister
Ekstra Bladet har modtaget over 200 indstillinger, og ud af dem er 78-årige Kaj Petersen gået videre i et felt med i alt seks finalister. Ideerne breder sig fra spindelskraberen over returbokse til kanyler til en app, der gør brøkregning mere spiselig for skoleelever.

Se video af Kaj Petersens spindelskraber her.

Vinderen får 100.000 kroner til at realisere drømmen for.

Vinderen udvælges af en jury bestående af smykkedesigner Christina Hembo, iværksætter Martin Thorborg, Martin Frederiksen fra OPR-Virksomhedslån samt Ekstra Bladets læsere. 

Vinderen bliver udpeget i starten af det nye år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078