23948sdkhjf

Ny direktør elsker at være i centrum

Fra 1. oktober skifter Kim Christensen sin stilling i Danfoss ud med rollen som administrerende direktør for Logstor. Et skifte, han ser frem til.

52-årige Kim Christensen har altid godt kunnet lide at være i centrum og være med til at skabe resultater.

Om under en måned sætter han sig i direktørstolen hos rørfabrikken Logstor; en virksomhed med store ambitioner om vækst. Og en virksomhed, som ikke er fremmed for ham. Siden 2014 har han nemlig været en del af Logstors bestyrelse.

Han overtager 1. oktober efter konstitueret administrerende direktør Henning Bejer Beck.

Det sker efter 27 år i forskellige ledende stillinger hos Danfoss, og han ser frem til skiftet, selvom det ikke er uden vemod at sige farvel til den tidligere arbejdsgiver.

- Det er svært at sige farvel til en succesfuld virksomhed, hvor jeg har haft stor succes. Men når man kigger ind i noget, der er endnu mere spændende, så bliver det nemmere, siger han, og fortsætter:

- Efter at have siddet tre år i bestyrelsen og set, hvilket potentiale der er i Logstor, som endnu ikke er blevet foldet ud, vil jeg gerne bringe min ledelse i spil.

Inspireret af storebror
Kim Christensen er vokset op på Mors med en far i møbelpolstrerbranchen, en mor i frisørbranchen, og sin tre år ældre bror, der har haft stor indflydelse på den karriere- og uddannelsesvej, han har valgt at gå.

- Jeg blev lidt tændt på det uddannelsesmiljø, han var en del af. Den vej så spændende ud, og derfor faldt mit valg også på civilingeniøruddannelsen på Aalborg Universitet, fortæller Kim Christensen, der startede på uddannelsen direkte efter gymnasiet.

Samtidig med de fem år på civilingeniøruddannelsen gennemførte han - sammen med sin bror - den fireårige erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HD) i ledelse og marketing fra Aalborg Universitet.

- Jeg har altid haft fart på, forklarer han og understreger, at han ikke mente, at en ren ingeniøruddannelse ville være nok, hvis lederrollen skulle i hus. Desuden fandt han det nemmere at læse HD, mens han alligevel var en del af et studiemiljø.

Han blev færdig med begge uddannelser i 1989, og aftjente herefter sin værnepligt i henholdsvis Varde og på Østerbro i København.

Militæret blev et pitstop
Militæret var egentlig ikke noget, han havde tænkt sig at skulle blive en del af, men dengang kunne man ikke slippe, når man havde en ingeniøruddannelse i bagagen, fortæller han.

- Det var ok at tage det afbræk efter endt uddannelse, og inden jeg skulle videre. Det var lidt en pause. Det var ikke fordi, jeg fik det store ud af det rent ledermæssigt. Men man oplevede selvfølgelig det at være en del af noget større og at arbejde samme, siger han.

Under studietiden havde han drevet et par private virksomheder, hvor han lavede revision for mindre virksomheder, og desuden underviste han i brug af computer.

- Det var i den tid, hvor man gik fra manuel revision til computer, forklarer han og oplyser, at han i maj 1990 startede i Danfoss, hvor han har været siden, og hvor han fra januar 2015 desuden har siddet som bestyrelsesformand for størstedelen af virksomhedens selskaber.

- Det er noget af det, der skal overdrages nu, siger Kim Christensen og påpeger, at opgaven for ham nu bliver at få Logstor til at vækste - i første omgang organisk - og gøre forretningen mere profitabel.

Og han kalder det "en god følelse", at han nu for alvor kommer til at være i front for en virksomhed.

- Det ser jeg frem til, siger han.

Kim Christensen
  • Født i maj 1965 (52 år gammel)
  • Voksede op på Mors
  • Gik i folkeskole i Nykøbing Mors og på Morsø Gymnasium inden uddannelsen til civilingeniør og HD-uddannelsen i ledelse og marketing - begge ved Aalborg Universitet.
  • Efter endt uddannelse blev værnepligten aftjent.
  • Maj 1990: projektleder i Danfoss med ansvar for markedsudviklingen i Østeuropa.
  • 1992: teknisk ansvarlig for varmekomponenter i Danfoss.
  • 1994: Udstationering med familien til Frankrig i rollen som eksportansvarlig i en af Danfoss’ tilkøbte virksomheder med fokus på vand og spildevand.
  • Efteråret 1996: Familien vender tilbage til Danmark, og Kim Christensen bliver projektlinjechef for Danfoss’ fjernvarmeforretning.
    2001: global salgs- og marketingsdirektør for frekvensomformerforretningen i Danfoss.
  • 2006: ansvarlig for den samlede varmeforretning i Danfoss.
  • 2009: segmentpræsident inden for varmeforretningen i Danfoss.
  • Januar 2015: ansvarlig for Danfoss Global Services og bestyrelsesformand i størstedelen af Danfoss’ selskaber.
  • 1. oktober 2017: direktør for Logstor.

  • Kim Christensen er gift og har tre piger på henholdsvis 25, 23 og 19 år.
  • Fritiden går med jagt og rejser med familien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094