23948sdkhjf

Plastindustriens nye strategi: - Der er masser af gode grunde til at gå stolte på arbejde

Dagen i dag byder på en af årets store begivenheder i plastbranchen, nemlig Plastdagen, der afholdes i Industriens Hus i København. Knap 220 mennesker fra den danske plastbranche samles om få timer, når dagen begynder med generalforsamling og fortsætter med en lang række oplægsholdere og debat.

Det er også dagen, hvor brancheforeningen Plastindustrien præsenterer den nye strategi, som man i en lang række måneder har arbejdet på.

Lidt af strategien afsløres allerede nu, hvor adm. direktør Thomas Drustrup her til morgen melder ud, at der skal sættes fokus på plastprodukter, som vi ikke kan undvære i vores moderne samfund. 

Det er blandt andet behovet for grønne løsninger, der i de kommende år vil øge efterspørgslen på plast endnu mere, siger han.

Vi taler essentielle, uundværlige produkter i den grønne omstilling: Vindmøller, fjernvarmerør og dele til lette køretøjer. 

- Der er masser af gode grunde til at ranke ryggen og gå stolte på arbejde i den danske plastbranche, siger Plastindustriens direktør.

Når foreningen på sit årsmøde i dag præsenterer sin nye strategi ’Plastens bidrag til et cirkulært samfund’ er den dermed et resultat af et årelangt arbejde for at skabe et mere nuanceret syn på plast.

I de seneste år har Plastindustrien haft stort fokus på ansvarlig plastproduktion. Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien

- I de seneste år har Plastindustrien haft stort fokus på ansvarlig plastproduktion. Vi har arbejdet for at sikre, at produkter designes med omtanke, at vores virksomheder opererer så effektivt som muligt med mindst mulig klima- og miljøpåvirkning, og at vi som forening er dialogsøgende og aktive i løsningen af de reelle udfordringer ved plast, siger han.

Vælg altid det rette materiale

Med den nye strategi videreføres disse værdier – men med større fokus på de kompetencer, de produkter og løsninger, plastbranchen bidrager til samfundet med.

Plastindustrien vil fremhæve plastens uundværlige rolle og den betydelige værdi, branchen tilfører, forklarer Thomas Drustrup.

Der er steder, hvor vi skal bruge mindre plast, og så er der områder, hvor vi slet ikke kan undvære det, fordi plast har nogle særlige egenskaber. Derfor kan vores virksomheder være stolte af deres arbejde. Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien

- Der er mange ting, der ikke ville være mulige uden plastmaterialer. Vi har allesammen et fælles ansvar for, at vores ressourcer bruges på den bedste måde og at vi bruger de rigtige materialer. Nogle gange er det plast, andre gange kan det være andre materialer. Der er steder, hvor vi skal bruge mindre plast, og så er der områder, hvor vi slet ikke kan undvære det, fordi plast har nogle særlige egenskaber. Derfor kan vores virksomheder være stolte af deres arbejde, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313