23948sdkhjf

Hopper med på genbrugsbølgen: Kopper skal gøre op med brug-og-smid-væk-kultur

Salling Group og Starbucks slår pjalterne sammen fra denne uge

Salling Group og Starbucks slår pjalterne sammen: Fra denne uge går Starbucks med i forsøgsordningen i Aarhus, hvor man har implementeret et retursystem til to-go-kopper. Det kommer til at ske i de to caféer, som ligger henholdsvis i Salling Aarhus og i Borgporten tæt på Aarhus Domkirke.

Head of Franchise i Starbucks, Michael Hald, er positiv overfor ordningen.

- Hvert år bruges og smides rigtig mange to-go-kopper i skraldespanden. Det kan mindskes med det nye system, som vi i Starbucks er glade for at kunne bakke op om, siger Michael Hald.

Han håber, at forsøgsordningen i Aarhus kan være med til at bane vejen for et nationalt retursystem.

- Det er en ordning, som giver rigtig god mening. Det er en god idé at returnere to-go-emballage, som vi kender det fra blandt andet juice, sodavand og nu også kaffekopper. Det er meget bedre, at det kan genbruges, så det ikke ender i skraldespanden eller endnu værre i naturen, understreger Michael Hald.

I mange år har gæsterne kunne medbringe sin egen kop i Starbucks og dermed undgå at få en to-go-kop. Derudover bliver drikkevarerne serveret i enten glas eller porcelænskopper, hvis gæsterne sidder og nyder kaffen, kakaoen eller teen i caféen - alt sammen for at mindske brugen af engangsemballage.

To-go-pantkopperne kan kun afleveres i en af de opstillede automater rundt omkring i Aarhus og altså ikke direkte hos Starbucks. Gæsterne betaler fem kroner for koppen, som de får retur, når de panter den i en af automaterne. Forsøgsordningen med to-go-pantkopper er opstået i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og TOMRA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422