23948sdkhjf

Tre dage med DM i Skills

DM i Skills hylder Danmarks dygtigste faglærte med et brag af en åbningsceremoni

Fest, farver og faglige talenter er omdrejningspunktet, når DR-værten Josefine Høgh onsdag åbner DM i Skills 2024 i Roskilde.

Josefine Høgh får flot selskab af medvært Christian Degn, og Basim bidrager med festlige rytmer, når de 280 konkurrencedeltagere præsenteres fra scenen.

Fra torsdag morgen og frem til lørdag vil Dyrskuepladsen i Roskilde huse Danmarks største uddannelsesevent.

Med konkurrencer i 85 erhvervsfaglige fag vil der blive slået rekord for deltagelsen i DM i Skills, oplyser organisationen bag i en pressemeddelelse.

Plastmageruddannelsen er demonstrationsfag under DM i Skills 2024 og deltager derfor med en stand, som man deler med Værktøjsindustrien i Danmark.

Derudover kan man finde flere andre uddannelser, der er relevante for plastbranchen, blandt andet industriteknikeruddannelsen.

Godt 300 deltagere fra hele landet skal vise deres talenter frem og kæmpe om at blive landets bedste inden for de forskellige fag.

- Vi glæder os til at åbne portene til det største DM i Skills, vi nogensinde har lavet, og vi håber, at så mange som muligt kommer og hepper på de dygtige unge konkurrencedeltagere, siger Søren Heisel, formand i Skills Denmark, i meddelelsen.

Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde Kommune, mener, at Roskilde som værtsby passer perfekt ind i kommunens uddannelsesindsats.

- Vores uddannelsesinstitutioner, skoler, erhvervsliv og unge mennesker bakker helhjertet op om at gøre DM i Skills til en Roskilde-fest, der skal sætte varige spor, så endnu flere unge får mulighed for at indfri deres potentiale, siger borgmesteren.

Ifølge næstformand i Skills Denmark Michael Boas Pedersen handler eventet ikke kun om at dyste om guldmedaljer.

- På DM i Skills hylder vi de mange dygtige unge faglærte og lærlinge, men vi inviterer også unge ind, der kan få udvidet deres horisont. På DM i Skills snakker vi ikke om bøger og skole - vi viser, hvad fagene kan, siger næstformanden.

Åbningsceremonien til DM i Skills2024 foregår i aften onsdag den 17. april kl. 19.00 på Dyrskuepladsen, Darupvej 19, 4000 Roskilde. Alle er velkommen. Der er gratis adgang og parkering.
Åbningsceremonien kan livestreames her: https://www.youtube.com/@SkillsDenmarkVideo/videos

DM i Skills 2024

  • DM i Skills er danmarksmesterskabet for unge faglærte på erhvervsuddannelserne. 
  • I år kæmper 280 unge om de eftertragtede guldmedaljer inden for 47 forskellige fag. 
  • Dyrskuepladsen i Roskilde danner rammen for DM i Skills 2024.
  • Konkurrencerne kører tre intense dage fra torsdag 18. april kl. 8.00 til og med lørdag 20. april, hvor medaljeoverrækkelserne finder sted kl. 14.00.
  • DM i Skills 2024 arrangeres af Skills Denmark i tæt partnerskab med Roskilde Kommune, Region Sjælland og Børne- og Undervisningsministeriet.

Kilde: Skills Denmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08