23948sdkhjf

Plastbranchen vises frem for tusinder af unge

Sidste år lagde 51.000 børn og unge vejen forbi DM i Skills. I år rykker konkurrencen til Roskilde og plastbranchen rykker med

Hvis man er ung go tror, at et arbejde som plastmager betyder beskidte DM i Skills drager i 2024 til Sjælland, og tusinder af folkeskoleelever lægger i løbet af ugen vejen forbi aktiviteterne, der skal fremme unges søgning til erhvervsuddannelserne. Her vil 8.-9. og 10.klasser også rette opmærksomheden mod plastmager- og værktøjsmageruddannelsen, der for andet år i træk er demonstrationsfag på messen.

På en fælles stand vil fagene blive introduceret de unge mennesker, blandt andet med en livedemonstration på en sprøjtestøbemaskine, som Arburg leverer. Ungdommen kan støbe deres egne solbriller på maskinen - værktøjet er fremstillet af Idé-Pro.

I et ambitiøst forsøg på at tiltrække flere unge til industriens uddannelser har plast- og værktøjsbranchen slået sig sammen om en fælles stand ved dette års DM i Skills i Roskilde.

Det er Den Jyske Håndværkerskole, Next og Skive College, der sammen med Plastindustrien, VID og virksomheder som ARBURG og Ide-Pro har arrangeret set-up'et.

Arrangørerne har haft fokus på at designe en interaktiv stand, som giver de besøgende en mindeværdig messe, fortæller Jo Dietrich, seniorkonsulent for uddannelse i Plastindustrien:

– På standen bliver de unge taget med i processen i at lave et par solbriller – fra koncept til endeligt produkt. De får mulighed for at færdigproducere brillen og tage den med hjem som en unik souvenir. Gennem en aktivitet, hvor de unge kan se, røre, og opleve, får de praktisk indsigt i de karrieremuligheder, der åbner sig, hvis de uddanner sig som plastmager eller værktøjsmager, siger hun i en pressemeddelelse.

Desuden vil DMG Mori præsentere en CNC-maskine, der giver indblik i, hvordan avancerede værktøjer bliver til, fra design til det færdige produkt. På den måde viser standen den teknologiske udvikling og præcision, der ligger bag moderne værktøjsfremstillng.

DM i Skills varer fra den 18.-20.april. Om fredagen, den 19. april, har brancheforeningen Plastindustrien arrangeret et fælles besøg for medlemmer og uddannelsesansvarlige kl. 14.

Men plastmager- og værktøjsmagerfagene er demonstrationsfag på DM i Skills, er flere konkurrerende fag, der er interessante for plastbbranchen. Blandt andet skal industriteknikerne og procesoperatørerne dyste i deres respektive skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125