23948sdkhjf

Plastkoncern udvikler sig stabilt i uroligt marked

Tirsdag offentliggjorde Rias periodemeddelelse for første kvartal af regnskabsåret 2023/2024. Plastkoncernen har ikke offentliggjort konkrete tal for udviklingen, men skriver, at de overordnede tal stemmer tæt overens med budgetforventningerne.

- I første kvartal forblev vores økonomiske præstation acceptabel og tæt på vores budgetprognoser. Både omsætning og overskud er i overensstemmelse med forventningerne og afspejler stabiliteten i vores aktiviteter. På trods af udfordringer på specifikke markeder har vores diversificerede portefølje bidraget til at opretholde vores økonomiske sundhed, skriver Rias.

Industri-segmentet har udviklet sig bedre end budgetteret og viser generelt en positiv udvikling, om end ordrehorisonten er blevet kortere som følge af den globale afmatning.

Også Bygge- og materiale-segmentet klarer sig bedre end budgetteret. Her er det især gør-det-selv-segmentet, der fortsat holder en stabil udvikling, mens det professionelle marked oplever tilbagegang.

På baggrund af udviklingen i første kvartal forventer ledelsen hos Rias stadig et driftsresultat, ebit, på 16-18 mio. kr. i 2023/2024.

- Når vi ser fremad, forventer vi udfordringer i andet kvartal, primært på grund af ugunstige vejrforhold i Danmark. Ugunstigt vejr i januar forventes at påvirke salget, især inden for byggerelaterede aktiviteter. Denne faktor, kombineret med bredere økonomiske usikkerheder og geopolitiske udfordringer, gør at vi nærmer os det kommende kvartal med forsigtighed, skriver Rias.

Rias omsatte i 2022/2023 for 313,1 mio. kr. med et ebit på 16,9 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11