23948sdkhjf

Fuldt booket og venteliste til konference: LCA er tidens buzzword

Når Plastindustrien inviterer på LCA-konference 28. september, bliver det på et udsolgt Hotel Faaborg Fjord.

Interessen er forventelig: LCA optager virksomheder i alle industrielle brancher og naturligt også i plastbranchen, hvor livscyklusanalyser, miljøaftryk og dokumentation ikke blot er fremtidens - men i allerhøjeste grad også nutidens - buzzword.

Hvis man ærgrer sig gul og grøn over, at man ikke har meldt sig til konferencen i tide, kan man melde sig på en venteliste og dermed have en chance for at komme med på et afbud.

Plastindustrien har på dagen inviteret en række eksperter.

Styrk din forretning med LCA (TBA) – fremtidens krav til produktionsvirksomheders dokumentation af miljøaftryk: Indlægget udforsker, hvordan produktionsvirksomheder kan styrke forretningen ved implementering af LCA. Der vil også blive diskuteret fremtidige krav til dokumentation af miljøaftryk.

Bedre Klimadata – hvornår og hvordan: BONSAI databasen V. Jannick Schmidt, Aalborg Universitet: 

Jannick Schmidt fra Aalborg Universitet vil på konferencen præsentere projektet, der involverer udviklingen af en ny LCA-beregner. Projektet har til formål at undersøge, hvordan LCA-beregneren kan bidrage til en dybere forståelse af plastens miljøpåvirkning.

Eco-profiles: Status og fremtid for Plastics Europe’s LCI-værktøj v. Guy Castellan, Plastics Europe: Plastics Europes’ LCI-database på plast er undervejs med nogle grundlæggende opdateringer, således at der fortsat kan hentes data på forskellige polymerers miljøpåvirkning.

Data på plast – status og hvad er på vej v. Carbon Minds (TBC): Carbon Minds er en forskningsbaseret LCA-konsulentvirksomhed, der er specialiseret i miljøpåvirkningen fra kemikalier og plast på globalt plan.

Derudover kan man få inspiration via fire cases fra branchen:

Reducer dit klimaaftryk med Polykemis Material Smart-beregner v. Sustainability specialist, Henrik Palokangas

Dokumenter klimagevinsten ved genanvendt plast med RC Plasts beregner v. Dennis Lyhne, RC Plast. 

LCA & Pippi – genanvendelse af husstandssorteret plast v. Franz Cuculiza, AVL.

CO2-beregninger på fleksible emballager v. Malene Villadsen, Polyprint. 

Derudover præsenteres pilotprojektet "Test af MÅLBARs online livscyklusscreeninger v. Anders Koefoed, MÅLBAR & Michael Bayer Thomsen, Letbek.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112