23948sdkhjf

Arkitekter spiller central rolle i håndtering af ​globale udfordringer: Hør Ditte Lyskilde tale om bæredygtigt byggeri i morgen kl. 9.00

Hvordan kan vi inspirere arkitekter og designere til at omfavne ansvarlig skabelse ved at bruge affald som en værdifuld ressource? Lyt med imorgen på Gammel Strand

Den internationale arkitektforening UIA har udnævnt København til Arkitekturhovedstad 2023, og det er i samme forbindelse, at Plastindustrien har opført en pavillon på Gammel Strand.

De seneste par uger har pavillonen været spækket af events, sommermøder og foredrag og netop i disse dage, hvor UIA officielt er i gang, er der debatter og informative indlæg i Plastic Pavilion.

I morgen onsdag den 5. juli kl. 9.00 taler hovedtaleren Ditte Lysgaard Vind, der deler ud af sin viden om bæredygtigt byggeri den 5. juli kl. 9.00-10.00. Ditte Lysgaard Vind er bestyrelsesleder hos Designrådet.

Cirkulær økonomi-eksperten vil tale om, hvilke tiltag byggesektoren kan tage for at øge bæredygtigheden og reducere sit CO2-fodaftryk.

Hvilken indsigt kan vi hente fra dansk designs rige historie? Hvordan kan vi inspirere arkitekter og designere til at omfavne ansvarlig skabelse ved at bruge affald som en værdifuld ressource? Og på hvilke måder kan design og arkitektur spille en central rolle i håndteringen af ​​væsentlige globale udfordringer? Deltagerne får mulighed for at netværke med branchefolk, få indsigt fra eksperter og bidrage til samtalen om at forme en mere bæredygtig fremtid med plast i byggeriet.

Program i Plastic Pavilion under UIA World Congress of Architects

3. juli kl. 11.30. Debate: The Role of Utility Companies in Green Urban Life

Debat om forsyningsselskaberne rolle i at få bylivet til at blomstre, hvordan CO2-regnskabet holdes nede, og hvad der sker, hvis den grønne løsning er den dyreste – fx ved køb af genanvendte materialer.

Panel: Nana Gees, HOFOR – Morten Hjorth, Nordiq Group – Hans Axel Kristensen, Plastix – Kristian E. Beyer, Frederiksberg Forsyning.

3. juli kl. 13.15. Talks: Plastics in Green Urban Living.

Oplæg om PVC-plast i byhaver, lokal fødevareproduktion og kreativ udnyttelse af affald, om Garden to Connect i Rwanda og muligheder inden for vertikalt landbrug i genanvendt PVC.

4. juli kl. 11.30. Debate: Fossil-free Future – What role will plastics play?

Debat om plast i et fossilfrit samfund i fremtiden: Hvilken rolle får plastprodukter i fremtiden, hvad skal vores produkter laves af, og hvad er fremtidens materialer?

Panel: Louise Lerche-Gredal, Plastic Change – Anders Egede Daugaard, DTU – Helle Vingolf, RC Plast – Helle Vingolf, RC Plast – Rasmus Hvid Kærsgaard, Quantafuel.

4. juli kl. 15.00. Afternoon Session: Beautiful Plastics

Session med arkitekt Sebastian Østie og designer Reinder Bakker om, hvordan bæredygtighed og smuk arkitektur kan går op i en højere enhed.

4. juli kl. 18.30. Plastic Pavilion Student Awards – Celebrating Future Architects

En fejring af fremtidens arkitekter og en kulmination af et samarbejde med Det Kongelige Akademi, som har arbejdet med udfordringerne i kataloget Plastic Pavilion som afsæt på et projektarbejde på deres kandidat.

5. juli kl. 9.00. Morning Session with Ditte Lysgaard Vind: Designing for Circularity

Talk med Ditte Lysgaard Vind, toneangivende inden for cirkulær økonomi og design – og med et stærkt fagligt fokus på cirkularitet og strategiske partnerskaber i det byggede miljø.

5. juli kl. 11.00. How do we Measure Sustainability in the Construction Sector?

Oplæg og efterfølgende debat om, hvordan man bedst måler på bæredygtighed i byggeriet og sikrer en ensartet og fyldestgørende sammenligning og datagrundlag for at træffe de mest grønne beslutninger.

Panel: Indi de Graaf, Deloitte – Steffen Petersen, Aarhus Universitet – Martin Bendix, BEWI

5. juli kl. 16.30. Talk: Construction – Plastics Compatibility with Fire Safety

Oplæg om brandsikkerhed og plast og info om Modern Building Alliance’s framework, som medlemslandene kan bruge, når de overvejer deres lovgivningsmæssige tilgang til bygningers brandsikkerhed.

6. juli kl. 8.00. The Need for a Holistic Approach to Fire Safety

Morgenmøde med foredrag om behovet for en helhedsorienteret tilgang til brandsikkerhed i moderne bygninger v. brandsikkerhedsekspert fra Modern Building Alliance, Franklyn Okwara.

6. juli kl. 11.30. Design, Plastics and Sustainable Practices – Can they be combined?

Debat om, hvordan bæredygtig strategi og design i plast kan forenes – og om de udfordringer, designere står over for i deres stræben efter at skabe miljøvenlige produkter og navigere udenom greenwashing-fælden.

Panel: Martin Holm, LETBEK – Lone Mikkelsen, Rådet for Grøn Omstilling – Arendse Baggesen, Small Revolution – Anders Koefoed, Målbar – Søren Hinge-Christensen, Træ- og Møbelindustrien

Kilde: Plast.dk

øge bæredygtigheden og reducere sit CO2-fodaftryk.

Ditte Lysgaard Vind

Ditte Lysgaard Vind startede i 2016 konsulentbureauet The Circular Way, for at hjælpe danske og internationale virksomheder og organisationer med at omlægge til cirkulær økonomi og den tilhørende strategi og kommunikation. Ditte er ligeledes aktiv i debatten om en bæredygtig fremtid. Ditte er Cand. Soc. i Politisk Ledelse og Kommunikation fra Copenhagen Busienss School, desuden har hun på Cambridge University og Harvard Business School specialiseret sig i bæredygtigt lederskab og impact investment.

I 2017 fusionerede The Circular Way med Lendager Group for at forene know-how og ekspertise fra forskellige baggrunde i den nye strategivirksomhed The Circular Way by Lendager Group.

Ditte Lysgaard Vind er bestyrelsesleder af Designrådet.

Kilde: Designrådet

Artiklen er en del af temaet Plastic Pavilion .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078