23948sdkhjf

Følgebiler i Tour de France-feltet kører på PET-flasker

Mens verdens største cykelløb Tour de France løber over skærmen i disse dage, er dækindustriens øjne rettet mod feltets følgebiler: Continentals NXT-dæklinje, som Plastforum omtalte for nylig, er den første producent, der lancerer et dæk med så høj en andel af genanvendte PET-flasker samtidig med at dækket performer maximalt. Dækket blev lanceret i forbindelse med Tour de France sidste år, men nu rammer de også den almindelige forbrugerhandel.

Alt efter størrelsen på dækket er serien udviklet med op til 65 procent genanvendte og mass balance certificerede materialer, herunder biocirkulært eller cirkulært råmateriale.

-Vi er ekstremt stolte over lanceringen af den nye dækfamilie. De resultater, der er opnået med NXT vil sætte nye standarder for måden at udvikle og producere dæk på. Udover den imponerende andel af bæredygtige materialer er det også vigtigt at bide mærke i resultaterne på sikkerhed og performance, der er i top ligesom vi kender det fra vores klassiske premium-produkter, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

- For at fremhæve noget af dækkets grønne materiale, så består hvert dæk blandt andet af mellem 9 og 15 genbrugte PET-plastikflasker. Med vores ContiRe.Tex-teknologi erstattes konventionelt fremstillet polyester i dækket med genbrugsflasker, hvilket vi så de første eksempler på under Tour de France sidste år, hvor flere af følgebilerne netop var monteret med polyester-ingredienser i gummiblandingen, fortæller Georg Nielsen.

Dækket er EV-kompatibel og dermed velegnet til såvel elektriske som konventionelle biler.

Continental arbejder intenst på at være frontløber i den grønne omstilling inden for dæk. I 2030 er det således koncernens mål at have mere end 40 procent genanvendte materialer i alle dæk, mens målet om 100 procent miljøvenlige materialer i alle dækprodukter skal være nået i 2050.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093