23948sdkhjf

CO2-beregner fik Danmark forrest i feltet: Udnævnes til kernepartner på Formnext i Frankfurt

I 2023 vælger verdens største messe for Additive Manufacturing (AM)- Formnext i Frankfurt - at sætte fokus på dansk, industrielt 3D-print og Danmarks stærke danske kompetencer i at bruge ny produktionsteknologi til at fremme en mere bæredygtig produktion.

Formnext i Frankfurt er verdens største AM-messe med 800 virksomheder, der udstiller den nyeste produktionsteknologi, og knap 30.000 besøgende.

Dansk AM Hub bliver en del af det ledende partnerskab i fællesskabet med Finland, Norge og Sverige. 

Et af de afgørende argumenter for at vælge Danmark som ledende partner er, at Dansk AM Hub med samarbejdspartnere og medlemmer har udviklet en CO2-beregner, der tydeliggør forskellen mellem traditionelle produktionsmetoder og AM-produktion og dermed skaber ny viden og dokumentation om AM-teknologiens potentiale som et værktøj til en mere bæredygtig produktion.

Hos Dansk AM Hub klapper man i hænderne over beslutningen: Dansk AM Hub arbejder nemlig netop for at udbrede fremstilling med industriel 3D-print i Danmark og sætte fokus på danske kompetencer i at fremme mere bæredygtig produktion med AM-teknologi, blandt andet med fokus på at reducere materialeforbrug.

Direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen, siger at han er 'stolt og ydmyg over, at Formnext i 2023 vælger at fokusere særligt på Danmark og de stærke, danske, små og mellemstore virksomheder, der designer, udvikler og producerer mere bæredygtigt med AM-teknologien'.

- Det er en massiv anerkendelse af dygtige og innovative danske ejerledere, designere, ingeniører og producenter, som i dag konstant udfordrer og udvider AM-teknologiens anvendelsesområde for at designe, udvikle og fremstille fremtidens produkter. Det er ganske enkelt den største udmærkelse og anerkendelse, vi kan opnå, og den skyldes, at vi de sidste tre år i Dansk AM Hub har fokuseret på, hvordan vi gør Danmark til det mest vidende sted i verden, når det kommer til at anvende AM til mere bæredygtig produktion, siger Frank Rosengreen Lorenzen i en udtalelse.

AM Hubs indsats bliver også omdrejningspunktet på Formnext 2023, hvor det danske bidrag blandt andet bliver en vigtig del af en særlig nordisk pavillon, hvor førende danske eksperter og virksomheder vil udstille konkrete danske emner og produkter, der viser, hvordan AM kan anvendes til mere bæredygtige produkter.

Og endelig er Dansk AM Hub værter for en længere session på industri-scenen, hvor større danske producenter og Dansk AM Hub vil debattere dansk industris tilgang til bæredygtighed for messens internationale deltagere.

Den danske deltagelse glæder Petra Haarburger, President i Mesago Messe Frankfurt.

- I de seneste år har vi observeret en udvikling og tendens til, at bæredygtighed fylder mere og mere især hos de større produktionsvirksomheder. Det er et større perspektiv, som vi ser mange fordele i at sætte fokus på og skabe mere opmærksomhed på 3D print-teknologiens muligheder – og her ser vi, at Norden er nogle år foran på potentialet for mere bæredygtig anvendelse, siger hun.

Formnext finder sted den 7.-10. november.

Formnext

Omkring 800 udstillerei 2022 (cirka 30 procent mere end i 2021)

Knap 30.000 besøgende i 2022 (66 procent mere end i 2021)

I 2023 er der indtil videre det højeste antal registrerede sammenlignet med tidligere år

60 procent af udstillerne og halvdelen af de besøgende er internationale

Messen foregår i hal 11, 12 og Portalhaus og fylder mere end 50.000 kvadratmeter

Formnext startede i 2015, og messen i 2023 er derfor nummer ni.

Formnext Partner Country har tidligere været Frankrig (2022), Italien (2021), Kina (2020) og USA (2019).

Kilde: Formnext

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078