23948sdkhjf

Carmo og Krebs & Co vil skubbe 3D-print ud på fabriksgulvet

Et nyt samarbejde mellem DTU, Carmo og Krebs & Co vil i løbet af de kommende tre år arbejde på at automatisere hele 3D-printprocessen for at skabe et stort vækstområde med Danmark i front.

Under navnet “Additive Manufacturing Farm” (AM Farm) skal 3D-print skubbes så langt ud på fabriksgulvet, at teknologien kan konkurrere med sprøjtestøbning som produktionsproces, lyder det fra parterne i en pressemeddelelse.

Om projektet

Projektet er støttet af Danmarks Innovationsfond og ambitionen er at skabe et nyt vækstlokomotiv med nye spændende arbejdspladser og en attraktiv erhvervsplatform – både kommercielt og miljømæssigt.
Investering fra Innovationsfonden: DKK 7,6 mio. 
Samlet budget: DKK 10,3 mio. 
Varighed: Tre år. 
Officiel titel: Additive Manufacturing Farm

Carmo A/S og Krebs & Co A/S skal stå for de praktiske tests og udviklingen af ​​salgsplatformen. Forskere og studerende ved DTU's 'Institut for Byggeri og Mekanik' får ansvaret for udviklingen af ​​en ny produktionsplatform, software og proces- og materialeoptimering.

Når AM Farm bliver brugbart og et reelt alternativ til den eksisterende sprøjtestøbning, forventer partnerne, at op mod 50 procent af alle udviklingsprojekter ender med en AM Farm-løsning. 

- I øjeblikket kan 3D-print ikke konkurrere med sprøjtestøbning af konventionelle produkter. Hverken på pris eller på produktionstid. AM Farm skal gøre det muligt at producere højt specialiserede og komplekse produkter on-demand, effektivt og ikke mindst til en konkurrencedygtig pris og i de mængder, store som små, som kunden har behov for, siger Claus Ishøy, adm. direktør hos Carmo.

3D-print skal følge med sprøjtestøbning

3D-print skal kunne følge med sprøjtestøbning, og forventningen er, at omsætningen relateret til AM Farm vil ligge på 30-40 millioner kroner i 2025.  

- På mange områder er 3D-print stadig i sin vorden, og der har været eksempler på, at virksomheder har brændt fingrene på teknologien. Vi skal derfor arbejde på at overvinde den skepsis nogle har og demonstrere de mange fordele, et projekt som dette kan føre til, at kunderne er parate til at bruge 3D-print langt mere i fremtiden, siger Peter Bay, CEO hos Krebs & Co.

Udover at producere ny software og hardware er det helt afgørende for projektets succes, at der skabes et forretningsgrundlag, og at de nye trykkerier starter produktionsopgaver hurtigst muligt. Carmo og Krebs & Co er allerede godt i gang med 3D-print, og det bliver deres opgave at hente nye kunder og skalere ordrerne op.

- Målet er, at 3D-print gennem ny software og maskineri i fremtiden kan automatiseres i en sådan grad, at de nuværende delvist manuelle 3D-printprocesser erstattes af produktionshaller med op til mange hundrede små produktionsceller, der kan arbejde uafhængigt af hinanden og med flere forskellige printjob, der venter i kø, siger David Bue Pedersen, seniorforsker ved Institut for Byggeri og Mekanik, DTU.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094