23948sdkhjf

Hæder til design: Dansk plastfabrikant modtager Red Dot Award

Plastproducenten Pressalit, der normalt designer og producerer toiletbrædder, har netop modtaget den prestigefyldte Red Dot Award under kategorien Product Desig for deres innovative vægspand. 

Ud over at være blevet designet med funktionaliteten i højsædet, rummer Pressalits vægspand også bæredygtige perspektiver og miljøhensyn. Inderspanden er fremstillet af genanvendelige plastmaterialer fra husholdninger, ligesom rengøring og vedligeholdelse af den kræver et minimum af indsats.

Adm. direktør Kim Boyter ser det som et kvalitetsstempel af Ry-virksomhedens arbejde med at designe og udvikle produkter, der sætter nye standarder.

- Vi er først og fremmest stolte af prisen, fordi den er et kvalitetsstempel og et udtryk for, at vi hos Pressalit er med helt fremme, når det kommer til at skabe produkter og løsninger, som er innovative, funktionelle og æstetiske i deres design. Det beviser vi endnu engang, siger Kim Boyter og tilføjer, at prisen i høj grad skal tilskrives det dedikerede team af designere, som gang på gang sætter internationale standarder for, hvad produkter inden for Pressalits område skal kunne.

Innovativt og brugervenligt design
Pressalits vægspand, der blev lanceret i efteråret 2022, er designet til at være mere ergonomisk og brugervenlig end traditionelle vægspande. Den praktiske og nemme åbning af låget gør den let at betjene og tømme, ligesom den enkelt kan monteres på væggen i den ønskede højde.

Det gør det muligt for alle at bruge vægspanden, og netop det innovative og brugervenlige design har vejet tungt i Red Dot-juryens vurdering og endelige beslutning om at uddele prisen.

Den innovative rejse fortsætter

Det er ikke første gang, Pressalit og et af deres produkter hædres med en Red Dot Award. På listen over produkter, der tidligere har opnået anerkendelsen, findes en række af deres toiletsæder, deres højdejusterbare håndvaskløsning fra 2019 samt en af deres toiletstøtter.

Prisen bliver officielt overrakt ved en ceremoni på Red Dot Design Museum den 19. juni i Essen, Tyskland.

Red Dot

Udmærkelsen "Red Dot" er en af de mest eftertragtede kvalitetsstempler for design. 

Prisen opdeles i tre discipliner: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design og Red Dot Award: Design Concept. Priserne uddeles en gang årligt.

Red Dot Design Award har mere end 60 års historie: i 1955 mødtes en jury for første gang for at evaluere tidens bedste design. I 1990'erne udviklede Red Dot CEO Prof. Dr. Peter Zec navnet og brandet på prisen. I 1993 introduceres en separat disciplin for kommunikationsdesign, og i 2005 en anden for prototyper og koncepter.

Kilde: Perfecta PR

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094