23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknologisk milepæl: Hovedleverandøren til danske La Cour & Faber, voestalpine i Kapfenberg, Østrig

Med det topmoderne stålværk i Kapfenberg markerer voestalpine en teknologisk milepæl i produktionen af high performance stål til globale industrier som bilindustri, energisektor, luft- & rumfartsindustri mv.

Den nye fabrik, verdens mest avancerede inden for digitalisering og bæredygtighed, er også den første af sin slags, der er blevet opført i Europa i fire årtier. Regionen nyder betydelige økonomiske fordele ved investeringen i dette store projekt.

Når det nye stålværk er fuldt operationel, har det kapacitet til årligt at producere 205.000 tons high performance stål til mange slags sofistikerede kundesegmenter.

La Cour & Faber, som har lager og kontor i Roskilde er forhandler af Böhler- produkterne i Danmark.

 

La Cour & Faber en moderne servicevirksomhed, som på alle fronter matcher de krav, der stilles til en effektiv og innovativ handels- & grossistvirksomhed. Over 50 år efter grundlæggelsen af La Cour & Faber, er BÖHLER (voestalpine HPM International) stadig firmaets hovedleverandør. I 2017 var det 50 år siden af La Cour & Faber begyndte at forsyne danske metalvirksomheder med værktøjsstål og specialstål, med de bedste kvaliteter fra Böhler.

 

Det nye stålværk sikrer omkring 3.500 job på voestalpine's stålværker i Kapfenberg og Mürzzuschlag (voestalpine Böhler Edelstahl, voestalpine Böhler Aerospace og voestalpine Böhler Bleche). Det nye stålværk vil få en arbejdsstyrke på omkring 150 medarbejdere.

 

Høj grad af digitalisering kræver fremragende uddannelse

 

Det nye stålværk opfylder de mest avancerede Industri 4.0-standarder: Cirka 8.000 procesdata indsamles, implementeres og evalueres kontinuerligt i parallel. Alle smelteprocesser styres fra en central kontrolstation. Medarbejderne får den nødvendige uddannelse i robotteknologi, sensorer og dataanalyse på virksomhedens eget Digitalisering Kompetencecenter. 

 

Træningen af morgendagens faglærte arbejdere på det moderne træningscenter i Kapfenberg fokuserer på det digitale arbejdssted. Et nyt campus til 60 lærlinge vil blive opført på stedet for at sikre fremtidig lærlingeuddannelse. Byggeriet begyndte i sommeren 2023, og færdiggørelsen er planlagt til efteråret 2025.

 

Bæredygtighedsbenchmark

 

Et andet højdepunkt ved det nye specialstålværk ligger i dets miljøvenlige og bæredygtige stålproduktion: Varme frigives fra smelteovnene til fjernvarmesystemet; køling sker via en lukket kreds; og fabrikken opererer ekstremt effektivt. Stålværkets hjerte er elektrisk lysbueovn, som vil blive drevet kun med grøn strøm.

Spadestiksceremonien for det nye specialstålværk, der erstatter det gamle specialstålværk, blev afholdt i 2018. Testdrift og certificering af produktområdet er i øjeblikket i gang på det nye værk. Indtil certificeringsprocessen er afsluttet, vil det nye specialstålværk fungere i testtilstand parallelt med den gamle fabrik.


Det vil blive fuldt operationel i løbet af regnskabsåret 2023/24. Investeringen udgør omkring 467 millioner euro.

La Cour & Faber A/S
Navervænget 5
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10081440
P nummer: 1000014734

Kontaktperson

NP
Niels Pedersen
Direktør
niels@lacour-faber.dk

Send til en kollega

0.031