23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den bløde og hårde PVC – Hvad passer til dig?

Polyvinylchlorid, også kendt som PVC, er blandt de mest udbredte plastmaterialer på verdensplan. Denne type termoplast besidder en række fremragende egenskaber, der gør PVC til en alsidig mulighed for adskillige industrier.

PVC er en termoplastisk polymer, der kan smeltes og formes på ny, hvilket gør det til et ideelt valg for genanvendelse. Termoplasten findes både i en hård og blød udgave – hver type har sine fordele og kan anvendes til forskellige formål.

 

Hård PVC: Styrke i konstruktionen

Kigger vi på hård PVC, så kendetegnes det ved sin stivhed, hårdhed og styrke, der gør at materialet har en god dimensionsstabilitet. Derfor bliver det mest brugt i byggebranchen, hvor det anvendes til mange tagplader, tagrender, profiler og forskellige typer rør. Dets styrker inkluderer:

  • Stivhed og høj styrke: Ideel til udfordrende implementeringer.
  • Kemisk resistens: Modstandsdygtig over for korrosion.
  • Elektrisk isolering: Fremragende isoleringsevne.

Hård PVC er en massiv plast, som findes i forskellige farver. Det egner sig godt til spåntagende bearbejdning som CNC-fræsning og CNC-drejning. Hård PVC kan som tommelfingerregel anvendes i områder med temperaturer mellem – 10 °C og 60 °C.

 

Blød PVC: Fleksibilitet i bevægelse

Skifter vi over til blød PVC, kendetegnes det ved sin fleksible og elastiske egenskaber grundet en tilføjelse af blødgøringsmidler. Materialet er perfekt til produkter, der kræver bevægelse som slanger, plastlameller, bændelgardiner og transportbånd. Det er også grunden til at det er anvendt ofte i fødevare- og medicinalindustrien. Dets styrker inkluderer:

  • Let bearbejdning: Formes og bøjes let for enkel bearbejdning.
  • Fleksibilitet og elasticitet: Ideel til dynamiske anvendelser.
  • Kemisk resistens: Bevarer integritet under udfordrende forhold.

Blød PVC er et transparent materiale. Det kan skæres med kniv, såsom på en skæreplotter og kan anvendes i områder med temperaturer helt ned til – 40 °C.

 

Vælg det rigtige PVC

Har du stadig ikke besluttet dig for, om hårdt eller blødt PVC er det rigtige materiale til din kommende konstruktion? Så står eksperter hos Induflex klar til at vejlede dig. Med eksperternes omfattende ekspertise inden for PVC-produktion kan Induflex ikke blot levere materialerne, men også assistere dig med at finde den mest optimale løsning.

Vi har et tæt samarbejde med flere virksomheder inden for PVC-produkter, herunder BEUMER Group, hvor vi eksempelvis specialiserer os i produktionen af bændelgardiner.

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.031