23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknisk plast giver fordele for aktører i fødevareindustrien

I fødevareproduktionen og fødevareprocesindustrien indtager teknisk plast en stadig mere betydningsfuld rolle. Den stigende anvendelse af teknisk plast er ingen tilfældighed. Plastmaterialer introducerer en imponerende række egenskaber, der går hånd i hånd med en optimeret produktionslinje.

Det er svært at forestille sig produktion og salg af fødevarer uden brug af plast. Selvom emballageplast ofte får al opmærksomheden, spiller teknisk plast en afgørende rolle i udstyr til fødevareindustrien, herunder mekaniske komponenter, sliddele og afskærmninger. Valget af teknisk plast bringer en række fordele med sig, der går ud over de traditionelle materialers begrænsninger.

Kompromisløst design
Startende med vægtfylden åbner teknisk plast nye muligheder for design og implementering af maskindele og komponenter. Plastens lavere vægtfylde sammenlignet med stål og andre metaller muliggør en smidig integration af maskinelementer.

Det gælder ikke kun modstandsstyrken i forhold til emnets rolle i produktionen, men også dets modstandsdygtighed over for rengøringsmidler og kemikalier. Denne kombination åbner døren for mere alsidige og effektive produktionsprocesser.

Ud over sin lethed bringer teknisk plast også lav friktion til bordet, hvilket betyder, at mange plasttyper, såsom PTFE (Teflon), PA (nylon), PEHD og POM, fungerer smidigt og effektivt uden behov for smøremidler som olie. Dette ikke kun forbedrer driftseffektiviteten, men optimerer også energiforbruget.

Bred vifte af fødevaregodkendte plasttyper
Når det drejer sig om materialer i direkte kontakt med fødevarer, står kravene klart og strengt defineret. I overensstemmelse med EU-direktivet EU10/2011 og FDA’s regulativer er syv forskellige plastmaterialer - PEHD, POM, PA (nylon), PVDF, PEEK, PTFE og PET-P - de mest anvendte i fødevareindustrien. Disse materialer, hver med unikke fordele, er velegnet til emner i direkte kontakt med fødevarer, såsom maskindele til fødevareforarbejdning.

Bearbejdningstid reduceres
En af de største fordele ved teknisk plast er den hurtige bearbejdningsproces. Plastemner skabes med en hastighed, der overgår traditionelle materialer som stål og aluminium. Dette accelererer ikke kun produktionsprocessen, men reducerer også energiforbruget, hvilket indvarsler en mere energieffektiv tilgang til produktion.

Ønsker du at dykke dybere ned i verdenen af fødevaregodkendte materialer og finde det optimale valg til dit emne med henblik på optimal ydeevne og holdbarhed? Klik på linket nedenfor for at få mere information.

https://www.induflex.dk/produkter/industri/plastemner-til-fodevareindustrien/

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.047