23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Induflex kan kalde sig Klimaklar Produktionsvirksomhed

Som reaktion på de stigende krav om at reducere CO₂-udledningen i hele forsyningskæden har Dansk Industri og Industriens Fond lanceret initiativet "Klimaklar Produktionsvirksomhed" for at støtte produktionsvirksomheder i Danmark. En af de virksomheder, der nu kan bryste sig med denne titel, er plastbearbejdningsvirksomheden Induflex.

Store virksomheder forpligter sig til at nedbringe CO₂-udledningen i hele værdikæden, og dette omfatter også deres underleverandører. Som et resultat heraf forventer både de store danske virksomheder og kunder på eksportmarkederne nu, at deres underleverandører har en klar forståelse af deres CO₂-aftryk. Derfor har Dansk Industri udviklet initiativet "Klimaklar Produktionsvirksomhed" for at hjælpe produktionsvirksomheder med at forstå deres CO₂-data, fastsætte mål for reduktion og forbedre deres kommunikation om klimaindsatsen.

Induflex har med succes gennemført dette initiativ og har nu opnået en diplomstatus, som markerer et vigtigt skridt i retning af at reducere virksomhedens CO₂-aftryk og skabe en mere fremtidsdygtig forretningsmodel. Dette initiativ bidrager til at skabe en bedre balance mellem miljømæssigt ansvar og forretningsmæssige mål.

- Som underleverandør til flere industrier er vi forpligtet til at være proaktive og klar til at påtage os vores miljømæssige ansvar. Det kan dog være udfordrende at afgøre, hvor man præcist skal begynde. Derfor valgte vi at deltage i "Klimaklar Produktionsvirksomhed," hvilket har givet os værdifuld indsigt og forståelse for vores egne klimainitiativer. Dette initiativ styrker vores organisation på mange niveauer, både internt og eksternt, fortæller Rico Larsen, der er direktør og indehaver af Induflex.

Forretningsstrategi kræver fremtidsparathed
"Klimaklar Produktionsvirksomhed" er en del af indsatsen for at gøre den grønne omstilling mere tilgængelig for produktionsvirksomheder. Begreber som klimamål, CO₂-beregninger og GHG-protokoller kan ofte virke som ukendte territorier. Efter at have gennemført dette initiativ har Induflex opnået en dybere forståelse af virksomhedens CO₂-udledninger, identificeret muligheder for reduktion og integreret klimaindsatser i fremadrettede forretningsstrategi.

- Vi opdagede, at vi allerede havde taget betydelige skridt, såsom optimering af energiforbrug og processer, hvilket indikerer, at vi er på rette vej. Vi er nu mere opmærksomme på de nemme mål for reduktion og har de nødvendige værktøjer til præcist at måle vores CO₂-udledninger og planlægge nye initiativer for at yderligere reducere vores CO₂-aftryk. Dette gør os bedre rustet til fremtiden og hjælper os med at koordinere vores miljømæssige ansvar mere effektivt med vores forretningsstrategi, uddyber Rico Larsen.

Selvom mange virksomheder allerede arbejder på deres klimastrategi, håber Rico Larsen, at Induflex kan inspirere andre inden for forskellige industrier. 

- Vi ved, at flere af vores underleverandører allerede arbejder på at implementere klimainitiativer, men da kravene løbende ændres, kan det være udfordrende at holde trit. Når man har de rette grundlæggende værktøjer på plads, bliver det lettere at opbygge en solid base, der kan tilpasse sig nye krav og ændringer. Vi håber, at vores erfaring kan inspirere hele vores forsyningskæde til at reflektere over deres egne initiativer, siger Rico Larsen.

"Klimaklar Produktionsvirksomhed" understøtter Klimapartnerskabet for produktionsvirksomheders ambitiøse mål om at gøre Danmark til verdens første klimaneutrale produktionsindustri, samtidig med at der skabes øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse i Danmark. "Klimaklar Produktionsvirksomhed" er et samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond.

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

MK
Mads Kaasgaard
Marketing Manager
mlk@induflex.dk

Send til en kollega

0.032