23948sdkhjf

Apples nye iPhone SE kan være med til at belaste planeten mindre

Smartphones er noget, danskerne har brug for i hverdagen. Og det er både nemt og relativt billigt at få sig en ny telefon, hvis den gamle går i stykker. Men det kan påvirke miljøet negativt, hvis man udskifter sin telefon ofte.

Elektronikindustrien er uden tvivl én af de mange miljøsyndere, vi har. Her gør producenter brug af materialer som gallium, guld, indium, kobolt, kobber og nikkel, når de skal fremstille smartphones. Men både miljøet og medarbejderne, som udvinder disse materialer, tager skade, når materialerne skal udvindes.

Én måde at skåne planeten på er fx at producere smartphones, som er holdbare, så forbrugerne ikke er nødt til at udskifte dem så tit og dermed sætte gang i meget produktion. Fx har Apple gjort sin nye iPhone SE robust, så forbrugerne kan bruge den i lang tid.

Holdbart design og støvafvisende egenskaber kan forlænge levetiden hos iPhone SE

Smartphones kan være skrøbelige, så skærmen fx bliver ridset, hvis man taber den. Med iPhone SE 2022 har Apple sørget for at lave en smartphone, der er udstyret med stærkt, beskyttende glas samt IP67 støv-og vandbestandig klassificering. Noget, som gør, at iPhone SE kan tåle at falde og blive brugt, samtidig med at der ikke kan komme støv ind i den.

Disse egenskaber gør telefonen robust og holdbar, så man som forbruger ikke skal udskifte sin telefon ofte. På den måde kan der i sidste ende blive mindre behov for skadelig mobilproduktion og udvinding af skadelige materialer.

En smartphone med fantastisk kamera og helt op til 256 GB

En anden ting, som kan gøre, at forbrugerne ikke udskifter deres smartphone så ofte, er bl.a. dens hukommelse og kamera. Man kan nemlig få iPhone SE med 64 GB, 128 GB og 256 GB. Det betyder, at der er meget plads til bl.a. forskellige streamingtjenester, filer og billeder.

Og billederne, som man kan tage med iPhone SE, bliver skarpe. Det er, fordi telefonen har et frontkamera med 7 megapixel og et bagkamera med 12 megapixel. Men også fordi telefonen er udstyret med en A15 Bionic chip. Derudover er der også Smart HDR 4, som automatisk forbedrer billederne. Fx ved at fremhæve lys, hudtoner og kontrast.

iPhone SE har desuden også et batteri, som er værd at nævne. Batteriet kan holde mellem 13 og 40 timer, afhængig af hvad man laver på mobilen. Streamer man fx film, holder det i op til 13 timer. Men det kan holde i op til 40 timer, hvis man fx hører podcasts eller musik.

Når man som forbruger har en smartphone, som man kan bruge som minicomputer og kamera, skal man ikke nødvendigvis ud at købe sig en computer, iPad eller et stort kamera separat. På den måde begrænser man sit forbrug, og man nærer færre miljøfarlige industrier og produktioner.

Vil man som forbruger gerne bruge grøn elektronik og have fat i en grøn smartphone, kan man med fordel købe iPhone SE 3. generation. Apple er nummer to på listen over de mest grønne teknologivirksomheder.

iPhone SE kan købes hos forskellige elektronikbutikker samt bredbåndsudbydere. Prisen på iPhone SE kan variere.  

Send til en kollega

0.078