23948sdkhjf

Det energieffektive hjem: 3 tiltag der gør en forskel

Du har måske boet i dit nuværende hus i mange år, og du føler nu, at du er klar til at tage nye tiltag i brug i forbindelse med dit hus.

Det gælder blandt andet, at du ønsker at gøre huset langt mere energieffektivt. Du ved, at det er et gammelt hus, så du er klar over, at der allerede er nogle udfordringer ved huset, hvilket der måske allerede var, da du flyttede ind. Nu har du økonomisk råderum nok til at skulle gøre noget ved de ting, men hvilke tiltag vil egentlig gøre en forskel og gøre dit hus mere energieffektivt? Vi kommer ind på nogle gode tiltag i denne artikel. Hvis du ellers leder efter gode råd til din bolig, kan du klikke her.

Vedligeholdelse af din bolig er vigtigt
Det helt centrale ved at få et mere energieffektivt hjem, er at du faktisk løbende vedligeholder din bolig. Det kan være småting, som du går og fikser hver dag. De fleste gamle boliger, der spilder enormt store mængder af energi, stammer ofte fra, at de bare ikke er blevet vedligeholdt i tide. Det er en skam, at det skal være af den grund. Vær derfor opmærksom på vedligeholdelsen af din bolig, og pas på dit hus. Du passer på alle dine andre ting og ønsker ikke, at de skal gå i stykker. På samme måde skal du have det med dit hus.

Vi kan bare godt komme til at glemme vores hus, fordi vi har så mange andre ting, der er vigtige nu og her, og så står huset bare til.

Tab af varme
At få styr på dit varmeforbrug og varmetab er også en central måde at gøre huset mere energieffektivt. Faktisk taber huset omkring 25% varme gennem taget, så det kan være en god idé at skifte taget ud, hvis det i forvejen er meget gammelt. Det kan godt være, at du skal ud og bruge en stor sum penge med det samme for at vedligeholde huset. Men i det lange løb, er det helt sikkert pengene værd, fordi din varmeregning naturligvis kommer til at falde. Derudover kommer du til at bo i bedre hus, og det er jo ligesom at gøre noget for sig selv, når du bruger penge på huset.

Hvordan kan du så spare på varmen? Hold godt med dine radiatorer og se, om de overhovedet fungerer som de skal. Det er endnu en af de ting, som vi måske ikke er så opmærksomme på, og vi tænker aldrig helt over, at der faktisk kan være et problem, som vi bare ikke opdager, fordi vi ikke tænker over det.

Derudover kan du spare på varmen ved at tage kortere bade. Hvis du har et badekar, kan du selvfølgelig nemt blive fristet til at bruge en masse vand og ligge og slappe af. Men det er en god idé at begrænse den lyst en smule, så du kommer til at spare penge på det varme vand. Du kan stadig tage et karbad, måske bare ikke ligeså ofte, og så kan du prioritere små, korte brusebade og så herefter bare ligge på sofaen eller i sengen og slappe af i stedet for i badet.

Sørg for isolering
Der skal være god isolering i dit hus, fordi ellers kan du risikere, at du mister en stor del af din varme på ingenting. Der ryger altså bare energi ud af dit hus, der går fuldstændig til spilde, og du betaler for det. Det er bestemt ikke en sjov situation at stå i, og det kan også være svært at vide alle disse ting. Hvordan ved du, at du skal have bedre isolering?

Det kan både være dine døre og vinduer, der heller ikke er isoleret nok. Der kan der også løbe meget koldt luft ind og varm luft ud. Herudover kan det også være, at du skal efterisolering. Det kan være, at du skal have det under taget og under gulvet. Der er mange muligheder, og du skal finde den, der kan fungere bedst til dig og din bolig. Det kan være smart med efterisolering under gulvet, hvis du måske overvejer at få nyt gulv.

Send til en kollega

0.047