23948sdkhjf

Sådan minimerer du vedligeholdelse af dit sommerhus

Sommerhusejere løber ofte ind i udfordringer i forhold til vedligeholdelse, når de er væk fra sommerhuset i længere tid af gangen.

Indeklimaet virker mere lummert og kan lugte grimt, og så kan der desuden udvikle sig alvorlige vandskader, da vand kan ligge i facaden i lang tid før det bliver opdaget.

Det er ikke umiddelbart nemt at holde øje med et hus, man ikke besøger hver dag, og i denne artikel får du et overblik over, hvordan du kan minimere det vedligeholdelseskrav, der medfølger dit sommerhus.

Elastisk maling der ikke skaller af
Såfremt dit sommerhus er lavet af træ, bør du vælge at male facaden med linoliemaling, når den skal males. Linoliemaling giver dit sommerhus en slidstærk facade, der holder til al slags vind og vejr. Desuden er malingen elastisk, og arbejder med træet, hvilket betyder, at malingen følger træets bevægelser, og du undgår dermed at malingen krakelerer og skaller af. Linoliemaling skal males med yderst tynde lag, så det er ret drøj i brug, og så behøver du kun at male dit sommerhus omtrent hvert femte år.

Vandhuller kan forårsage forrådnelse
Du bør tjekke dit sommerhus for såkaldte vandlommer, cirka 1-2 gange om året. Vandlommer kan være fordybninger, huller eller revner i facaden på dit sommerhus, hvor der kan lægge sig vand efter regnvejr - hvis det ligger der for længe, kan træet i facaden starte en forrådnelsesproces og så ender du med at skulle skifte træet ud hvilket kan blive ret dyrt.

Hold indeklimaet friskt og sundt
Når sommerhuset står tomt over en længere periode, og du dermed ikke har mulighed for at lufte ud, bør du i den grad investere i en varmepumpe. Den vil kunne skabe luftcirkulation i sommerhuset, og dermed give det et bedre indeklima og sørge for, at luften i sommerhuset ikke føles så indelukket, når du vender tilbage til det. 

Panasonic varmepumper har et luftrensningssystem der sørger for, at luften bliver renere og sundere at være i. Den opfanger luftbårne bakterier, støv og mug i filteret, og dermed bliver luften og rummet rengjort effektivt. Ren og sund luft er vigtigt, da det altså kan blive yderst ubehageligt at indånde for meget snavs i lungerne, hvilket kan medføre sundhedsskade i din krop. Alle, der fremover besøger dit sommerhus, vil kunne mærke en forskel i luften, hvis du har haft en varmepumpe til at køre inden besøget. Derudover er en luft til luft varmepumpe selvfølgelig også en billig og miljøvenlig varmekilde, og til varme sommerdage og nætter kan den også køle.

Send til en kollega

0.094