23948sdkhjf

Sørg for du bliver set, når du cykler på vejen

Danmark er et dejligt land, men selvom solen er oppe det meste af dagen om sommeren, skal ud ikke særlig langt hen i efteråret, før det begynder at blive tidlig mørkt. Og sent lyst.

De lyse timer fordeler sig oftest på den tid, hvor du er på arbejde, og det betyder, at du tager til og fra arbejde i mørke. Hvis du er en af de mange, der nyder at tage cyklen til og fra arbejde, er det meget vigtigt, at du er til at se. Hvis du kører uden cykellygter, er du næsten umulig at se for en bilist, der vil svinge til højre. Det kan være alvorligt, og det vil du for alt i verden undgå. Bliv set i mørket til og fra arbejde med cykellygter og reflekser, så du stadig kan cykle i sikkerhed, når solen sover.

Cykellygter giver dig lys
Der er to vigtige formål ved at have cykellygterne klar, når mørket begynder at vinde frem i de tidlige og sene timer. Det er de to formål, der gør det lovpligtigt at køre med cykellygter. Det første er, at du skal være synlig for bilister forfra og bagfra. Det andet er, at du skal være i stand til at se, hvor du cykler. Det gælder især lidt længere ude på landet, hvor gadebelysningen ikke altid er helt i top.

Reflekser lyser dig op
Der er nogen, der synes, det ser fjollet ud med en refleksvest. Det er dog kun din egen forfængelighed, for der er ingen, der synes, det ser dumt ud på andre end sig selv. Især ikke bilister, fordi refleksvesten lyser dig op bedre end noget andet. Billygternes kraftige lys får dig til at være meget nem at se, så bilister ikke kan undgå at få øje på dig.

 

Send til en kollega

0.047