23948sdkhjf

5 gode råd til køb af sommerhus

En tur i skoven eller på stranden, ro, afslapning og familietid væk fra hverdagens mange sysler og travlhed. Et sommerhus danner de perfekte rammer om det frirum.

Drømmer du om et sommerhus med plads til alt det ovenstående? Så har vi samlet en række gode råd til dig, der overvejer at købe sommerhus.

Sommerhuset er en ekstra luksus, hvor I kan tillade jer at føre nogle drømme ud i livet. Men selvom drømmene kan være store, er der også både praktiske og økonomiske overvejelser forbundet med køb af et sommerhus.

1. Overvej hvor meget plads I har brug for
Er I en stor familie, eller ønsker I måske at invitere overnattende gæster til jeres sommerhus?

Hvordan I kommer til at bruge sommerhuset kan være afgørende for, hvor stort et sommerhus I har brug for, og hvor mange værelser der skal være i jeres nye sommerhus.

Skal der være plads til både familie og venner, er det derfor afgørende, hvor mange værelser der er i sommerhuset, samt hvordan køkkenfaciliteter og badefaciliteter er – så det bliver lige som, I drømmer om.

2. Hvad er din drømmebeliggenhed?
En anden overvejelse går naturligvis på, hvor sommerhuset skal ligge.

Det gælder både i forhold til jeres helårsbolig, og hvor langt væk I ønsker at køre, når I skal i sommerhus, men også sommerhusets omgivelser – skal det f.eks. være tæt på strand, skov eller anden natur?

Hvis sommerhuset ligger meget langt væk fra jeres helårsbolig, kan det være, at I ikke får det brugt så meget, som I ønsker. Omvendt hvis det ligger for tæt på jeres helårsbolig, er det måske ikke langt nok væk til at slippe hverdagens travlhed.

I alle tilfælde er det en god idé at gå efter jeres mavefornemmelse, når I bevæger jer rundt i området og huset ikke mindst.

3. Skal I bruge sommerhuset hele året eller kun i sommerhalvåret?
Har I besluttet, om I skal bruge sommerhuset hele året – eller måske kun i sommerhalvåret?

Det kan også være en vigtig afgørelse i forhold til blandt andet husets type, men også husets beliggenhed og faciliteter.

I Danmark må du som udgangspunkt kun bo i sommerhus fra 1. marts til 31. oktober. I vinterhalvåret må du derfor kun overnatte i sommerhuset i kortere perioder. Hvis du er pensionist, må du dog godt bo i sommerhuset hele året.

Vil I gerne bo i sommerhuset hele året, men er I ikke pensionister, skal I derfor se efter en flexbolig eller et helårsanvendeligt fritidshus.

Selvom I ikke må bo i sommerhuset hele året, kan I dog stadigvæk få glæde af det det meste af året – dog i kortere perioder – måske en weekendtur i december for at julehygge?

4. Overvej at bygge selv, så du får det, lige som du ønsker
Vil I gerne have et sommerhus, der er lige som I drømmer om, og som I kan bo i hele året? Så bør I også overveje at bygge det selv.

Gennem Planet Huse kan I for eksempel få et skræddersyet sommerhus, der matcher lige præcis jeres ønsker til plads, areal, design og meget mere.

At bygge sommerhus selv kan blandt andet være en god løsning til jer, der ikke kan finde jeres drømmehus, og som ønsker at skabe jeres helt eget fristed.

Fordele ved at bygge sommerhus selv
Der er flere fordele ved selv at bygge et sommerhus. Med et nybygget sommerhus fra Planet Huse får I blandt andet følgende fordele:

- En skræddersyet løsning, der er tilpasset til jeres behov.

- Et top isoleret hus, så I kan spare på budgettet til vand og varme, og I kan bo i huset hele året.

- Hurtig opførelse, så I kan flytte hurtigt ind i jeres nye sommerhus.

- Betal først ved indflytning – I betaler først, når I flytter ind i jeres nye sommerhus.

5. Husk budget og økonomi
Når I køber sommerhus, er økonomien naturligvis en vigtig faktor for at opfylde jeres drømme.

Nye regler gør, at I kan finansiere op til 75% af prisen på et sommerhus gennem et realkreditlån. Det betyder, at det er blevet billigere at låne til sommerhus, end det tidligere har været.

Husk også, hvordan jeres budgetudgifter til for eksempel vand og varme kommer til at være i det sommerhus, I køber. Et ældre sommerhus kan nemlig være dyrt i forbrug.

Send til en kollega

0.031