23948sdkhjf

Så mange danskere gør-det-selv!

Danskerne er helt vilde med at renovere og bygge selv.

Vi danskere fixer faktisk en masse ting i hjemmet, som vores nabolande mod syd, vest og øst ikke ville ordne selv. Der er flere forskellige grunde til, at vi danskere vælger denne løsning. Den største grund er dog, at danskerne gerne vil spare penge.

En undersøgelse viser, at ¼ af danskere vælger at renovere sit hjem selv, og ¾ kontakter en håndværker. For at sammenligne kan man se, at hele 85% af svenskere og 92% af englændere vælger at søge professionel hjælp.

Det er ikke altid en fordel at renovere hjemmet alene
Men selvom mange elsker at ordne tingene i hjemmet selv, er det ikke altid en fordel. Det kan både være farligt, dyrt og tidskrævende, hvis man ikke har de rette færdigheder. Derfor bør man altid søge professionel hjælp, hvis man ikke føler sig rustet til opgaven.

Den førnævnte undersøgelse viser også, at mange gør-det-selv-projekter starter som en spontan ide. Netop spontaniteten kan være med til at gøre det selvstændige arbejde farligt og dyrt. Hvis man ikke har overvejet alle elementer, kan man hurtigt ende med at sprænge budgettet eller tidsplanen ved større renovationer eller lignende.

Få hjælp til de små ting
Hvis du, som mange andre, gerne vil spare penge på renovationer, kan det være en god ide at klare de dyre ting selv (hvis du altså er i stand til dette) og lade andre om at klare de små opgaver.

Du kan for eksempel besøge Handyhand, hvor du finder praktisk hjælp til et væld af opgaver. Siden har mere end 40.000 brugere, og det er gratis at oprette en uforpligtende opgave. Dette kan være alt fra samling af møbler, flytning, rengøring og mange andre ting, som du måske ikke selv har tid til. Det er virkeligt nemt, det tager blot et par minutter, og derved kan du spare din egen energi og tid, så du er klar på de større og vigtigere opgaver.

Hvad gør man, hvis man ikke er en gør-det-selv-person?
Hvis du hverken ønsker at gøre de små eller de store ting selv, så er det en god ide altid at få hjælp fra kompetente mennesker. Det kan dog blive dyrt at få professionelle mennesker til at komme forbi hele tiden, og derved skal man overveje andre alternativer.

Du kan for eksempel flytte i lejligheder? Mange lejeboliger har vildt gode kontrakter, hvor meget af den ind- og udvendige vedligeholdelse bliver varetaget af boligselskabet, og derfor skal du ikke bekymre dig om det selv.

Ligegyldigt hvor du ønsker at slå dig ned i Danmark, kan du finde lækre lejeboliger på Boligninja.  Her finder du lejligheder over hele Danmark, og det er nemt at filtrere din søgning, så du kun finder de mest relevante lejeboliger.

Ligegyldigt om du ønsker at gøre det selv, eller om du hellere vil have andre til det, så kan en lejebolig være præcist det, der skal til for at fjerne dine bekymringer.

 

 

Send til en kollega

0.031