23948sdkhjf

Fibernet: Hvordan ser fremtidens netværksløsninger egentligt ud?

Fibernet findes ikke kun i storbyerne længere. Dette har flere aftaler i erhvervslivet været med til at sikre med pres fra regeringen idet at de tyndt befolkede området er ligeså afhængige af Internettet som de tætbefolkede byer.

Danskerne er et af de folkefærd i verden, som gør mest brug af internettet. Ifølge tal fra 2017 fra Danmarks statistik er det faktisk imponerende 94% af den danske befolkning der er online hver dag. Anvendelsen af mobiltelefoner er selvfølgelig med til at hive tallet op, idet over 90% af danskerne anvender deres mobiltelefon til internettet. Men selvom majoriteten af danskerne bruger en mobiltelefon til at surfe rundt på, er det faktisk hele 79% af danskerne, som gør brug både af en computer og en mobiltelefon.

Mobilt bredbånd er ikke nok til en hjemmeløsning
Selvom danskerne har tilknyttet data med deres mobilabonnement, er det ikke tilstrækkeligt til at supportere hjemmebrug af internettet. For når først man går i gang med at streame Tv-serier og film, så vokser datamængden betragteligt og det vil hurtigt erfares at man løber tør for data i sit mobilabonnement. Der er altså brug for en utømmelig løsning - en landforbindelse.

Fiberbredbånd er det oplagte valg  
Under internettets opstart brugte man de samme kabler til data, som blev anvendt til tale; kobberkabler. I mange år har løsningen fungeret i takt med, at man har kunnet optimere udnyttelsen af kobberkablerne. Dog har kobberet mødt sin overmand med behovet for streaming af 4K film, 4K spil og generelt datatungt software. Der har altså været en efterspørgsel om hurtigere og mere stabile forbindelser landet over – og nu findes disse forbindelser stort set over hele landet.

Fibernet findes ikke kun i storbyerne længere. Dette har flere aftaler i erhvervslivet været med til at sikre med pres fra regeringen idet at de tyndt befolkede området er ligeså afhængige af Internettet som de tætbefolkede byer.

Lyset giver mulighed for tårnhøj hastighed
En af årsagerne til, at fibernettet differentierer sig så kraftigt fra de traditionelle kobberløsninger, er på grund af materialevalget. Fiberkablerne er lavet af glas eller plastik. I stedet for at transporteres via et kabel, er det lyset, der transmitterer data. Denne forskel resulterer i, at forbindelsen kan sendes ud over store afstande uden nævneværdige datatab (typisk 400-1000 kilometer uden forstærkere). Denne nye løsning giver ikke blot muligheden for at afsende kæmpestore datamængder uden tab, det skaber også muligheden for, at dette sker med lysets hastighed.

Det er dog ikke alle, der kan få fibernet – endnu
Fibernet er attraktivt af mange årsager. Den primære fordel er naturligvis hastigheden. Dette indebærer, at man faktisk kommer til at have den samme upload-hastighed som download-hastighed – se fordelene ved fibernet her.

Det er dog ikke alle som kan få fibernet, da afsendelsen sker i en særskilt ledning, som skal graves ned. Dog er leverandørerne blevet gode til at udnytte mulighederne for at udvide netværket, og derfor bliver der typisk lagt fiberkabler ned, når vejene er åbne og tillader det. Majoriteten af nybyggede kvarterer får også fibernet lagt ind fra starten på grund af dens store efterspørgsel efter nutidens og fremtidens teknologiske udvikling.

Send til en kollega

0.031