23948sdkhjf

Vestjyske giga-pakninger til stor havmøllepark

Den vestjyske gummiproducent, RG Rom Gummi har landet en ordre på 190 styk pakninger til en europæisk havmøllepark. De store pakninger måler 8 meter i diameter og vejer hver især cirka 60 kg.

RG Rom Gummi kan på nuværende tidspunkt ikke afsløre, hvilken havmøllepark pakningerne er til, men der er tale om en relativt ny løsning indenfor denne type pakning. Udfordringen ved disse pakninger er, at de skal produceres i et komplet stykke, for ikke at svække deres egenskaber og holdbarhed – dette kan være besværligt på grund af deres størrelse. Men den udfordring har den vestjyske gummiproducent løst med en produktionsmetode, der ligger virksomheden meget nær.

- Der er gennem tiden anvendt forskellige tætningsløsninger til disse installationer i havmølle-fundamenter, og pakningernes størrelse sætter høje krav til, hvordan de skal produceres for at blive godkendt. Vi har i mange år produceret pakninger, hvor størrelsen er udover det sædvanlige. Her benytter vi varmvulkanisering, hvor vi producerer flere elementer og efterfølgende varmvulkaniserer dem sammen til én komplet pakning. Varmvulkaniseringen sikrer, at samlingerne opnår samme holdbarhed, som hvis pakningen var produceret i ét stykke, fortæller Flemming Krogh, salgschef for offshore hos RG Rom Gummi.

God medvind i vindmøllebranchen

Han fortæller også, at virksomheden de seneste år har haft god vækst i gummi- og plastløsninger til vindmøller og havmølle-fundamenter. Han forventer også, at ordren på de 190 pakninger ikke bliver den sidste af sin slags.

- Vores mange års materialekendskab og viden om teknisk gummi og produktionsmetoder bliver modtaget med stor interesse i offshore og vindmøllebranchen. Ligesom vores andre gummiløsninger har vi med varmvulkanisering gjort branchen bekendt med en ny måde at fremstille disse pakninger på. Vi er selvfølgelig stolte af, at vores metode er blevet godkendt i en branche, hvor kravene er tårnhøje, afslutter Flemming Krogh.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte
SP Group forventer øget vækst i 2023
Stramt finanslovsudspil: Der skal være råd til flere hænder i den grønne omstilling
Mini Skills i Helsingør jagtede plastmagerfaget: Nu kaster Carmo sig ind i kampen om de unge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.093