23948sdkhjf

Engel engagerer sig i udvikling af sprøjtestøbning af glas

Sammen med virksomheden Glassomer har maskinproducenten Engel GmbH besluttet sig for at vise, at det også er muligt at sprøjtestøbe glas med fabrikantens sprøjtestøbemaskiner.

Parterne har indgået en samarbejdsaftale om i fællesskab at udvikle nye anvendelser til sprøjtestøbning af glas. Glassomer GmbH, der blev grundlagt i 2018, har specialiseret sig i fremstilling af sprøjtestøbeligt kvartsglas og premium glas. Ifølge virksomheden tilbyder teknologien et stort potentiale, især for den optiske, medicinske teknologi, solenergi, kemi- og bilindustrien.

Glassomermateriale kan behandles ved sprøjtestøbning. Det proprietære og patenterede materiale føres ind i sprøjtestøbemaskinen i form af granulat, ligesom i konventionel sprøjtestøbning. Materialet består af en blanding af plast og glas, der kan sprøjtestøbes ved temperaturer på 130 °C og med en cyklustid på under 20 sekunder, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Efter injektionsfasen fjernes plasten ved en afbindingsproces. Delene bevarer komponentens nøjagtige geometri ned til dens mikrostruktur. Optiske overflader af højeste kvalitet siges at kunne opnås uden efterbehandling.

Da støbning af glas generelt kræver meget høje temperaturer og giftige kemikalier, er injektionsprocessen et meget mere energieffektivt, omkostningseffektivt og bæredygtigt alternativ, siger Engel og Glassomer. En anden fordel, som sprøjtestøbning giver en, er større designfleksibilitet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Solid opbakning fra store spillere: Her er sponsorerne til sommerens arkitekttegnede Plastic Pavilion
Se, hvem der er trådt ind og ud af bestyrelserne i denne uge
DI Produktion fejrer ét år og inviterer gratis til temadag: "Grøn produktion 2023"
Region sætter barren højt: Stræber efter 80 procent genanvendelse af plast
Lille virksomhed satser grønt: - Det giver os en konkurrencefordel
Carmo sender årligt ti tons polypropylen direkte til genanvendelse i ikonisk designertaske
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.157