23948sdkhjf

- Det kan være svært for en på 16 år at spejle sig i en med grå tindinger

Livedemo, genanvendelse og to lærlinge skal tiltrække nysgerrige unge på DM i Skills, der starter i morgen 

'Plasten' er på plads, når Kronprins Frederik i morgen tidlig - klokken 9.00, torsdag den 2. februar - åbner DM i Skills i Fredericia.

En fællesstand, en Arburgmaskine i funktion og en masse fagfolk er nemlig klar til at tage imod de mange skoleklasser, der har bevæget sig til messehallerne for at overvære årets danmarksmesterskaber i en række håndværksfag og ikke mindst for at inspireres til en fremtidig erhvervsuddannelse.

Den fælles stand er et samarbejde mellem Plastindustrien, Industriens Uddannelser, Skive College, Next København, Værktøjsindustrien i Danmark og Den jyske Haandværkerskole.

Underviser fra DJH, Peter Kjærsgård, og to plastmagerlærlinge står klar til at tage imod de mange besøgende. Plastmagerfaget er i år, for første gang nogensinde, "demonstrationsfag". Det betyder ikke, at plastmagerne konkurrerer under årets danmarksmesterskaber, men at der er officiel opmærksomhed mod faget og dets muligheder, blandt andet ved at faget omtales i kataloget og brandes forskellige steder i hallerne. 

- Som demonstrationsfag på Skills, får man mere eksponering. Det betyder, at plastmageruddannelsen i år får et stort skilt hængende over standen. Samtidig bliver uddannelsen også nævnt på Skills’ hjemmeside og i en folder, som de besøgende får, siger Peter Kjærsgård i en udtalelse.

- Og det er jo godt, for vi lider lidt under af, at der ikke rigtig er nogen, der ved hvad en plastmager er.

Kjærgård og de to plastmagerlærlinge medbringer på standen fortællingen om bæredygtighed, genbrug og genanvendelse, da det er en stor del af uddannelsen.

- Vi demonstrer det ved, at vi har nogle plastikbakker, der bruges til færdigretter. Det kan folk genkende. Bakkerne kværnes til granulat og kommer derefter i en sprøjtestøbemaskine, der laver granulatet til et nyt emne. På den måde viser vi den bæredygtige fortælling, siger han.

Plastmagerlærlingene Adrian og Bastian fra Lego deltager på standen, så de kan agere rollemodeller for de nysgerrige unge mennesker.

- Det kan være svært for en på 16 år at spejle sig i en, der står med grå tindinger og fortæller om faget. Så det er rigtigt godt, at vi har to med, der kan fortælle, hvordan det er at være plastmager, hvad man egentlig laver og hvorfor det er sjovt, siger Kjærsgård.

- Det er jo ikke en uddannelse, hvor du uddanner dig til ledighed. Og så er der flere lærepladser, end vi har elever. Det er særligt, for der er mange uddannelser, hvor det er omvendt, siger Kjærsgård.

Messen foregår i dagene den 2.-4. februar. Fredag den 3. februar kl. 15-17 er Plastindustrien sammen med Værktøjsindustrien i Danmark værter for et fælles besøg.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11