23948sdkhjf

Gode råd: Sådan kan plastbranchen agere i situationen

PFAS-forbindelser fylder igen en hel del i den offentlige debat. Ligeså gør forventningerne til en ny EU-regulering for industrielle virksomheder. Derfor afholder Plastindustrien i morgen et aktuelt webinar, hvor chefkonsulent Helle Westphal fra DI vil orientere om forventningerne til den nye EU-regulering af PFAS. Hun giver også gode råd til, hvordan man som virksomhed kan agere i den nuværende situation.

Plastforum undersøgte i slutningen af 2021 om plastbranchen umiddelbart har berøring med PFAS-forbindelser, da vi søgte aktindsigt i alle fem regioners lister over forurenede industrigrunde - her dukkede kun en enkelt relevant plastvirksomhed frem, der godt nok havde et (lavt) forureningsniveau på grunden i Hammel, men intet bud, hvor PFAS-forbindelserne kunne stamme fra.

"I Plastindustrien følger vi udviklingen tæt og støtter medlemsvirksomheder med relevant information om emnet," lyder det fra Plastindustrien, der heller ikke har kendskab til specifikke virksomheder, der med tiden har gjort brug af materialer med PFAS-forbindelser.

Det har blandt andet været fremme, at dækvæske med PFAS-forbindelser kan være tilsat chrombade til overfladebehandling i industrien, ligesom flourstofferne kan være tilsat industriel maling, for at gøre malingen mere flydende.

Webinaret i morgen begynder kl. 13.00 afholdes som et almindeligt Teams-møde.

Tilmeld dig i formularen her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22