23948sdkhjf

DM i Skills drager til Roskilde næste år

Roskilde Kongrescenter, bydelen Musicon og flere festivaltelte bliver rammen om arrangementet i april 2024

Næste år skal de dygtigste elever fra landets erhvervsskoler på scenen i Roskilde Kongrescenter for at blive præsenteret og senere kåret som vindere af Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne, DM i Skills.

Roskilde bliver værtsby for den store, årlige fag i april 2024.

– Der er så mange muligheder i erhvervsuddannelserne – om man brænder for at gøre det ypperste som bager, blomsterdekoratør eller brolægger, så er der potentiale for et forrygende arbejdsliv, lyder det fra en begejstret Roskilde-borgmester, Tomas Breddam.

Roskilde er Region Sjælland største uddannelsesby og vil med DM i Skills øge opmærksomheden på erhvervsuddannelser, inddragelse af uddannelsesinstitutionerne, skoler og erhvervsliv samt uddannelsessøgende.

– DM i Skills er både en festlig konkurrence for landets største talenter, men også en mulighed for Roskilde og andre af regionens kommuner for at præsentere unge mennesker for de mange muligheder erhvervsuddannelserne tilbyder, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

Strækker sig over mere end et år

Arrangementet løber af stablen 18.-20. april ved Roskilde Kongrescenter og i bydelen Musicon samt i en række festivaltelte, der opstilles for at få plads til det store mesterskab.

Selvom DM i Skills varer tre dage, kommer samarbejdet mellem SkillsDenmark og Roskilde Kommune til at strække sig over mere end et år. Danmarksmesterskabet indeholder nemlig også en indsats overfor folkeskoleklasser i hele landet og Region Sjælland.

– Afholdelsen af DM i Skills i Roskilde bliver kulminationen på en længerevarende indsats for at sætte fokus på erhvervsuddannelser, forklarer næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen og uddyber, at SkillsDenmark samarbejder med kommunerne og regionen om at udarbejde undervisningsmateriale, tilbyde rollemodeller til klassebesøg og skabe lokale optakt-events.

I år afvikles DM i Skills i Messe C i Fredericia fra 2. til 4. februar.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067