23948sdkhjf

Termisk selvregulerende materiale til brug i sensorhuse

Det "intelligente" materiale opvarmes autonomt, når det kommer i kontakt med en energikilde

Det tyske firma Allod Werkstoff GmbH har inden for rammerne af materialeforskningsprojektet ProMat KMU udviklet et termisk selvregulerende materiale til brug i sensorhuse beregnet til autonom kørsel.

Målet med projektet har været at udvikle et polymert materiale med en specifik PTC-termistoradfærd (positiv temperaturkoefficient), der er egnet til radartransmission og modstandsdygtigt over for vejrforhold som kondens og frost.

Ved siden af ​​Allod Werkstoff har den tyske formproducent Neoplastic, Fraunhofer Instituttet og sensorproducenten Tesona også deltaget i projektet. Det "intelligente" materiale opvarmes autonomt, når det kommer i kontakt med en energikilde. 

Når den når en bestemt temperatur, slukker den også automatisk. Brug af denne PTC-effekt betyder, at der ikke er behov for yderligere temperaturfølere eller andre elektroniske nedlukningssystemer. På den måde er det muligt at reducere omkostningerne, vægten og brændstofforbruget markant på det selvkørende køretøj, oplyser virksomheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086