23948sdkhjf

Dansk industri klarer sig godt internationalt

Industriens samlede produktionsindeks steg 2,4 procent fra oktober til november. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Produktionen kan svinge en del på månedsbasis, men set over perioden september-november steg produktion med 0,9 procent i forhold til de foregående tre måneder.

Den danske industri ser dermed ud til stadig at klare sig godt internationalt. I november var produktionen i Danmark 12,6 procent højere end i december 2021, mens produktionen i for eksempel USA var 1,4 procent højere.

Hverken Sverige, Tyskland, Storbritannien eller det samlede EU-27 har udgivet tal for produktionen for november. Produktionen i Sverige lå i oktober 4,1 procent højere end i december 2021, mens produktionen i EU-27 lå 0,1 procent højere. I Tyskland og Storbritannien lå produktionen henholdsvis 1,2 procent og 4,7 procent lavere i oktober i forhold til december 2021.

Industriens produktion og omsætning er baseret på indberetninger om virksomhedernes faktiske aktiviteter. Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling.

Det var den lille branche transportmiddelindustri, der i november havde den største procentvise stigning i produktionen på 19,6 procent. Det var dog maskinindustri, der bidrog mest til stigningen i det samlede indeks med en stigning i produktionen på 15,6 procent og en vægt på 14,0 procent. Stigningen i denne branche kommer dog efter et fald i oktober.

Fem af industriens brancher oplevede faldende produktion i november. Det største fald på 11,2 procent oplevede branchen kemisk industri og olieraffinaderier. Derudover var der mindre fald i føde-, drikke- og tobaksvareindustri, træ- og papirindustri, trykkerier, plast-, glas- og betonindustri samt møbler og anden industri.

Industriens samlede omsætning steg med 2,8 procent fra oktober til november og lå i perioden september-november 1,9 procent over omsætningen i de foregående tre måneder. I november steg omsætningen 3,3 procent på eksportmarkedet og 1,9 procent på hjemmemarkedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109