23948sdkhjf

Plastindustrien sætter aftryk på ny Aarhus-vejledning

Indkøb og udbud og bæredygtige valg på plastområdet i Aarhus Kommune kan være en jungle. Derfor har Aarhus Kommune omdannet kommunens plaststrategi til vejledningen Plastvalg med cirkulær tilgang – mindre forbrug og mindre affald”. Den første version udkom i 2021, og nu er den udgivet i en revideret udgave. 

Vejledningen er lavet til alle dem, der køber eller udbyder produkter, der indeholder plast samt dem, der tager ansvar for cirkulært indkøb ved at genanvende ressourcerne og skabe mindre forbrug og mindre affald.

Plastindustrien har sat sit eget præg på vejledningen: Brancheforeningen har nemlig været med til at udvikle den.

"Vejledningen fungerer som et opslagsværktøj med information og fakta om cirkulær økonomi, genanvendelse, plasttyper, produkteksempler og affaldstyper," lyder det fra Plastindustrien.

- Vejledningen er et konkret og brugbart værktøj, som skal sikre mere bæredygtige indkøb. Der er f.eks. store CO2-besparelser at hente, hvis flere vælger produkter, der indeholder genanvendt plast, og som kan indgå i en cirkulær økonomi. Jeg håber, at mange finder vejledningen nyttig, så det bliver nemmere at træffe grønne faglige valg i praksis, oplyser miljøpolitisk chef Christina Busk fra Plastindustrien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu begynder forhandlingerne om bindende aftale for verdens plastikaffald
Terma slår omsætningsrekord på ny
Her er vinderen af Plastprisen 2023
Billedgalleri fra Plastdagen
Carmo og Krebs & Co vil skubbe 3D-print ud på fabriksgulvet
Carmo tjener en million kroner mere på bundlinjen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094