23948sdkhjf

AVK investerer 350 millioner i øget produktionskapacitet og solceller på taget

AVK kunne mandag præsentere regnskab for 2021/2022. Det viste ikke blot rekordoverskud, men også at man har gennemført koncernens hidtil største investeringsprogram for at fastholde og fremtidssikre markedspositionen.

I alt er der investeret 350 millioner kroner i en vifte af forskelligartede indsatser, der spænder bredt fra udvidelse af produktionskapacitet og automatisering af produktionslinjer til digitalisering og fortsat udvikling af koncernens allerede brede produktpakke.

Investeringsprogrammet har også omfattet de første faser af etablering af solceller på taget på alle koncernens produktionsfaciliteter. Dette initiativ er ét af mange, der udspringer af koncernens mål om at formindske AVK’s miljø- og klimapåvirkninger.

- Vi arbejder løbende på at nedbringe energiforbruget samt udvide brugen af vedvarende energikilder. Derudover har vi fokus på genanvendelse af materialer såsom plast og jern. For eksempel genanvender vi nu mere end 27.000 tons plast, som indgår i produktion af nye kvalitetsprodukter herunder paller, gadedæksler og affalds-beholdere, oplyser Pernille Kjær, corporate communication & learning director for AVK-koncernen.

Fortsat systematisk optimering af produktionsenhederne

- I dette regnskabsår fortsætter AVK den systematiske optimering af produktionsenhederne, og investeringerne vil ligge på samme høje niveau, som i 2021/2022, hvilket vil have en positiv effekt på vores konkurrencesituation, oplyser Lars Kudsk, finansdirektør i AVK.

Det stigende investerings- og aktivitetsniveau er ledsaget af en tilgang af medarbejdere. På koncernplan er beskæftigelsen steget med flere end 300 medarbejdere i 2021/2022 til knap 4.900 medarbejdere.

I den danske del af koncernen er medarbejdertallet vokset med 57 til 790. På koncernens hjemmebane i lokalområdet Galten, Skovby og Låsby er der skabt 41 nye jobs, mens staben hos AVK Tooling i Sæby er vokset med 15 til 90 og AVK Plast i Ribe med syv nye medarbejdere er nået på en stab på 67 medarbejdere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187