23948sdkhjf

Nu giver han ansvaret for klodserne videre

Til foråret overlader Kjeld Kirk Kristiansen ansvaret for Lego-familiens pengetank til sin søn. Han går dog ikke på pension, selv om han 27. december fylder 75

I over 40 år har Kjeld Kirk Kristiansen været Lego-familiens udvalgte i spidsen for legetøjskoncernen. Men nu er det snart slut.

Et gradvist generationsskifte er i gang, og til foråret er det så gennemført, når tøjlerne for familiens pengetank, Kirkbi, bliver givet videre til fjerde generation i Lego-familien - sønnen Thomas Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen går dog ikke på pension af den grund, selv om han 27. december fylder 75 år. Han fortsætter blandt andet som formand for Ole Kirk's Fond, der uddeler penge til projekter, som fremmer børns livskvalitet.

Fonden er opkaldt efter Kjeld Kirk Kristiansens farfar, snedkeren Ole, der i 1932 lagde klodserne til det, der blev til Lego, og som voksede sig til en global legetøjsgigant.

Først var det trælegetøj, men i 1949 kom den første udgave af den nu ikoniske plastikklods, som i dag sælges over hele verden. Det har gjort familien til en af landets rigeste med en formue på mange milliarder kroner.

Kjeld Kirk Kristiansen har ifølge Forbes en formue på omkring 56 milliarder kroner, hvilket placerer ham blandt de 250 rigeste personer i verden.

Tidligere har han ligget langt højere på listen, men han delte formuen med sine tre børn, som han nu deler placering med på milliardærlisten.

Kjeld Kirk Kristiansen har en HA fra Handelshøjskolen i Aarhus og en MBA fra IMEDÉ i Schweiz, og i 1977 trådte han ind i Lego-ledelsen.

To år senere blev han administrerende direktør, hvilket han var frem til 2004, hvor Lego efter en succesfulde periode var i økonomisk modvind.

Den daglige drift blev overladt til Jørgen Vig Knudstorp, der førte Lego igennem en meget succesfuld turnaround, mens Kjeld Kirk Kristiansen fortsatte som bestyrelsesformand. En post, han besad fra 1996 og 20 år frem.

Når Kjeld Kirk Kristiansen ikke beskæftiger sig med Lego, bruger han tid og penge på opdræt af heste, hvor han står bag to store stutterier.

Han blev i 1994 ridder af Dannebrog, og i 2012 fik han titel af kammerherre.

Privat er han gift med Camilla og har tre børn - Thomas, Sofie og Agnete.

Dertil kommer syv børnebørn. Så er spørgsmålet, om en af dem følger efter og bliver femte generation i spidsen for tipoldefarens livsværk.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu begynder forhandlingerne om bindende aftale for verdens plastikaffald
Terma slår omsætningsrekord på ny
Her er vinderen af Plastprisen 2023
Billedgalleri fra Plastdagen
Carmo og Krebs & Co vil skubbe 3D-print ud på fabriksgulvet
Carmo tjener en million kroner mere på bundlinjen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109