23948sdkhjf

Plastikhelteskolen skal gøre børn klogere på plast

Den 21. december udkommer nyt materiale fra Plastikhelteskolen, som en særlig julegave til danske skolebørn og deres lærere. Plastikhelteskolen skal gøre børn og unge klogere på plast og på, hvordan vi løser de udfordringer vi står overfor, lyder det fra miljøorganisationen Plastic Change, der har fået støtte fra A.P. Møller fonden.

Plastikhelten og youtuberen Helga tager, i bedste Greta Thunberg look-alike stil, eleverne med på en underholdende og lærerig rejse både frem og tilbage i tiden i et forsøg på at forstå problemerne med vores forbrug af engangsplast, og for at finde de gode løsninger.

Undervisningsmaterialet fokuserer på engangskulturen, og arbejder både med konkrete og mere abstrakte løsninger. Ud over 'helten' Helga, der spilles af den 13-årige Juliane Elvers Bærentzen, møder vi elever fra Brønshøj Skole og Repair Café Danmark. Derudover møder vis klimaambassadørerne Katja og Esmeralda fra Katrinedal Skole i København, som tager konkrete løsningsforslag med til lokalpolitikerne på Københavns Rådhus.

- Vi oplever en stor faglig interesse fra børn og unge, men vi oplever også en reel bekymring for, hvordan vi skal løse de klima og miljøproblemer, som plast forårsager. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde et undervisningsmateriale, som både fokuserer på problemerne, men også peger på konkrete løsninger, som eleverne kan arbejde videre med, siger Louise Lerche-Gredal, adm. direktør i Plastic Change.

Eleverne vil blandt andet blive klogere på miljø- og klimamæssige udfordringer og blive præsenteret for alternativer til 'brug og smid væk'-kulturen. Den ene del af materialet fokuserer på, hvad vi hver især kan gøre for at løse problemerne plastforurening, og den anden del fokuserer på de udfordringer, som vi skal løse i fællesskab.

Undervisningsmaterialet er beregnet til faget Natur & Teknologi og Håndværk & Design på 5. og 6. klassetrin. Det samlede materiale består af tekst, film, øvelser og en lærervejledning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Direktør for industri-division forlader Grundfos
”Gammel” teknologi blev løsningen på nyt problem: Plastkugler kan fjerne PFAS fra drikkevandet
Arburg fejrer 100 år: En familiehistorie præget af innovation, idérigdom og nye teknologier
Emballagefirma har succes med at lade medarbejderne bestemme det hele selv
Ny formand hos Bladena
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078