23948sdkhjf

Zirq Solutions køber Letbek - Michael Bayer Thomsen bliver ny direktør

Michael Bayer Thomsen, der hidtil har stået i spidsen for danske Letbek Plast, skal være ny direktør i Zirq Medical, efter at det norske selskab Norsk Gjenvinning i dag har offentliggjort, at Zirq Solutions har opkøbt Letbek. Zirq Solutions er Skandinaviens største leverandør af genanvendelses- og miljøtjenester opruster og er ejet af Norsk Gjenvinning. 

"Det betyder, at plastaffald fra genanvendte råvarer kan få nyt liv i blandt andet ikonisk dansk møbeldesign. Med opkøbet af Letbek og en ny position i ledelsen til Michael Bayer Thomsen, vil Zirq Solutions erobre det europæiske marked for genanvendeligt plast. Med opkøbet runder den nye virksomhed en omsætning på mere end en milliard norske kroner," oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Til Plast Forum fortæller Michael Bayer Thomsen, at han fremover vil have sin gang i både Tistrup, hvor Letbek har hjemme - og at man beholder navnet Letbek - og i Stenlille, hvor Zirq har til huse. 

Zirq Solutions har til huse i Stenlille i Nordvestsjælland. De indsamler og genanvender råvarer – eksempelvis plast fra life science-sektoren og kabler fra energisektoren. 

"Det giver mulighed for at producere genanvendeligt plast, som kan bruges i innovative produkter fra Letbek, som blandt andet leverer produkter til danske designklassikere fra Fritz Hansen," lyder det fra Zirq Solutions. 

Administrerende direktør i Zirq Solutions, Thomas Mørch siger:

- Vi indsamler og sorterer plast fra den stærke danske sektor af lægemiddelvirksomheder og sikrer plastråvarer i høj kvalitet. Men vi har manglet mulighederne for at sikre, at plasten bliver brugt i produkter af tilsvarende høj kvalitet. Det kan Letbek. Samtidig får vi medejer Michael Bayer Thomsen på holdet, der har en imponerende erfaring hermed, og med afsæt i Stenlille, Tistrup og produktion i Polen er vi nu rustet til vores ambitioner. Købet af Letbek giver store nye muligheder, siger han.

Michael Bayer Thomsen siger, at Letbek med salget kan sikre, at man får de rette råvarer fra den danske lægemiddelsektor til forarbejdning og ar man kan genanvende materialet i Danmark, levere det som indhold til innovative cirkulære løsninger – og levere til det europæiske marked. 

- Sammen får vi en styrket viden og vi får afgørende kompetencer til at tilbyde kunderne hele værdikæden i en cirkulær økonomi. Vi tror, den nye samlede virksomhed kan opnå stærke resultater i Europa og på det internationale marked, siger Michael Bayer Thomsen, der fra 1. januar 2023 fortsætter som leder af Zirq Medical og bliver en del af ledergruppen i Zirq Solutions, og derudover bliver Bayer Thomsen også en større minoritetsaktionær i Zirq Solutions.

Thomas Mørch vil fortsat være adm.direktør af Zirq Solutions.

Senest åbnede Zirq Solutions i 2021 et 2.000 m2 stort anlæg med produktionslinjer for dekontaminering og genanvendelse af klinisk medicinsk affald i Stenlille på Sjælland, som skal udvides yderligere, både i Danmark og på andre nye geografier.

Zirq Solutions blev etableret i november 2021 for at bidrage til den grønne omstilling med fokus på løsninger til genanvendelse af medicinsk affald. De forventer at behandle 1.000 tons medicinsk affald i år, og vil fremadrettet få kapacitet til yderligere.

(Artiklen er opdateret fredag kl. 11.55)

Zirq Solutions fik prestigefuld pris

Zirq Solutions vandt i denne uge Circular Economy-prisen under den årlige uddeling af SDG Awards i Danmark, Nordens største prisuddeling indenfor bæredygtig tech.

Prisen fik Zirq Solutions for med sin revolutionerende tankegang og egenudviklede dekontamineringsproces at have fundet en løsning på genanvendelse af medicinsk affald.

"Ved at flytte affaldsstrømmen fra forbrænding til  genanvendelse bidrager Zirq Solutions til at reducere  klimaaftrykket på medicinsk affald. Kapaciteten og efterspørgslen er øget enormt siden begyndelsen i 2021," lød det blandt andet i begrundelsen.

Kilde: Zirq Solutions

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078