23948sdkhjf

Nu skal uddannelsen gøres mere synlig på DM i Skills: Plastmageruddannelsen bliver demofag

Når DM i Skills for 25.gang slår dørene op den 2.-4. februar 2023 bliver det for første gang med Plastmageruddannelsen som demofag.

Dermed får plastbranchen og plastmagerfaget endnu mere synlighed end tidligere.

Det er et kæmpe skridt for fortællingen om plastmageruddannelsen, siger seniorkonsulent Jo Dietrich fra Plastindustrien.

- Det kan lyde som en detalje, men det er ret stort og betyder for eksempel, at plastmageren får et skilt hængende ned fra loftet, hvilket giver synlighed, og at uddannelsen nævnes i en folder, som alle unge render rundt med på messen og tager med hjem til mor og far, siger hun.

Fælles stand

Værktøjsmager- og plastmageruddannelsen deltager på DM i Skills på en fælles stand, og Plastindustrien har derfor også - i samarbejde med Værktøjsindustrien i Danmark (VID) - taget initiativ til en fælles udflugtsdag, hvor interesserede virksomheder og uddannelsesansvarlige kan mødes i Fredericia.

- Det kan være stort og overvældende at gå rundt på DM i Skills alene og få set det, man gerne vil se. Derfor samles vi i netværket fredag den 3. februar kl. 15.00-17.00, forklarer Jo Dietrich til PlastForum.

Også Den Jydske Håndværkerskole og AMU SYD, der begge har plastmageruddannelser, har stande på DM i Skills.

Plastindustrien håber på sigt, at plastmageruddannelsen kan blive konkurrencefag på Skills.

Jo Dietrich og sekretariatsleder Bjørn Bagge fra VID er sammen værter for besøget fredag den 3. februar. Tilmelding er nødvendig, på plast.dk.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills '23.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.552