23948sdkhjf

Først var det til nytte i byggeriet - nu bliver stilladsplast til indkøbsposer

Brugt presenning fra renovering på Islands Brygge, får nyt liv til gavn for miljøet

Tidligere gik det op i røg, men nu får store mængder brugt stilladsplast nyt liv, når det om kort tid bliver taget ned sammen med stilladset, efter afslutningen af et større renoveringsprojekt hos andelsboligforeningen AB Ingolf på Islands Brygge.

Ejendommen fylder en del kvadratmeter på Bryggen, og derfor er der brug for et stort stillads, der bliver flyttet rundt om bygningen. Stilladset er dækket med en kraftig plast, så håndværkere kan arbejde i næsten al slags vejr, og man er fri for byggegener ud på vejen.

Det er firmaet Kobensac, der er startet op af de to søskende, Trine Bishop og Morten Birkehøj, ssom står for udviklingen af indkøbsnettet.

I dag har de en produktion, hvor de indsamler presenninger, renser dem og omsyr dem til produkter som langtidsholdbare shopping-poser, genanvendelige affaldsposer og vaskeposer.
De har faste leveringsaftaler med blandt andet rengøringsfirmaet ISS.

Mødtes på Islands Brygge
Kobensac har lokaler på Islands Brygge og kom derfor nemt i kontakt med renoveringen på AB Ingolf, fortæller Trine Bishop.
- AB Ingolf ligger tæt på os. Derfor stoppede jeg lige op ved renoveringen og spurgte ind til presenningen på stilladset. Det blev meget positivt modtaget, så vi indgik en aftale om, at vi afhenter plasten efter brug. Det er rigtigt fint, forklarer hun.
Efter afhentning af plasten, bliver det vasket i produktionen på Islands Brygge. Derefter sys det om inde på systuen, og så er produkterne klar til salg.

Stor begejstring i byggebranchen

Projektleder på renoveringen hos AB Ingolf, arkitekt Mette Gammelby Kruse, håber at kunne overføre projektet til andre byggeprojekter:
- Det er virkeligt et godt initiativ. Og meget positivt, at hovedentreprenøren uden tøven sagde ja til at medvirke. Et materiale, som normalt er et affaldsprodukt efter brug, får nu et nyt liv et andet sted til gavn for andre. Det giver mening på alle niveauer. Det er godt for miljøet, og derfor er det godt for os alle. Det er den vej, det skal gå i forbindelse med byggeri, siger Mette Gammelby Kruse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063