23948sdkhjf

Ny beregner for livscyklusanalyser på plast er i støbeskeen

"I hvor høj grad oplever din virksomhed øget efterspørgsel på data om materialers miljøpåvirkning?

Det spørgsmål hang forleden ikke længe i luften på Plastindustriens 'Netværksdagen', da seniorkonsulent Anders Kildegaard Knudsen og miljøstudent Yannick Kofoed Drejer bad deltagerne svare på deres individuelle erfaringer.
Dels kunne deltagerne svare interaktivt med deres mobiltelefoner, så svarerne røg op på en storskærm, og dels er spørgsmålet ikke ét, der er fremmed for plastbranchen, hvor livscyklusanalyser (LCA, Life Cycle Assessment) og bæredygtighed er buzzwords, der brænder under alle former af materialer - ikke kun plast.

Tidligere har Plastindustrien kunnet tilbyde medlemmerne en 'plastberegner' på 'plastberegner.dk', der nu er nedlagt. Men brancheforeningen har planer om at udvikle beregneren og lancere den på ny.

Derfor har foreningen Plastindustrien søgt Industriens Fond om midler til at videreudvikle LCA-beregneren. Det fortalte seniorkonsulent fra Plastindustrien, Anders Kildegaard Knudsen på Netværksdagen. Han blev fulgt op af ph.d. Jannick Schmidt fra Aalborg Universitet og adm. direktør hos '2.-0 LCA Consultants', en virksomhed der udviklede den første web-baserede plastberegner, der blev lanceret i 2012.

Jannick Schmidt kunne på Netværksdagen give en introduktion til LCA-begrebet til et stort publikum, langt det største faktisk i forhold til de tre spor, der blev udbudt på konferencen.

En LCA kan give virksomheden og dens kunder overblik over, hvordan et produkt påvirker miljøet. Konkrete LCA-facts er også et konkurrenceparameter, sagde Jannick Schmidt på Netværksdagen.

Projektforløbet med en ny plastberegner ventes at køre i 2023.

Fakta

Plast har en række gode miljømæssige fordele som lav vægt, lang holdbarhed og gode isoleringsevner. Egenskaber som i dag vægter højt i design- og produktudvikling, fremstilling, transport og brug. Men i konkurrencen om at være det miljømæssigt bedste valg er det en forudsætning at kunne dokumentere de miljømæssige fordele overfor andre materialer.

Kilde: Plastindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078