23948sdkhjf

De vandt Project Plastic i 2019: Nu sælger de maskiner ud over landets grænser

I 2019 skrev Plast Forum om den spæde opstart hos iværksætterne Emil Buur Trads og Rasmus Dall Nielsen, der med inspiration fra en mejetærsker opfandt et plastsorteringssystem. Det blev dermed også starten på virksomheden TechKnow, der senere vandt Project Plastic-prisen 2019, der uddeles af brancheforeningen Plastindustrien, for projektet ' Frasortering af plastfolie'. 

Inspiration fra en mejetærsker gav god idé til plastsortering

De seneste år er gået med videreudvikling af maskineriet, og nu melder de to maskiningeniører, at de for to uger siden har sendt den første maskine til England.

Maskinen, der sorterer blødt plast fra hårdt, er langt mere simpel end store sorteringsanlæg på diverse genbrugsplader i Danmark, men den adskiller sig fra andre ved at være mobil.

Idéen, der begyndte med et bachelor-projekt, er dermed endt som en karrierevej for de to opfindere. 

- Det er da fedt, at det er endt sådan - og sjovt at det er noget, som både er stort og tungt, siger direktør Rasmus Dall Nielsen i et interview, der i dag bringes af TV2 Østjylland.

- Det er måske ikke det mest sexede område at beskæftige sig med affaldssortering, men det er alligvel et område, der i vores øjne halter og måske er nogle år bagefter, siger Rasmus Dall Nielsen, siger han til mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093