23948sdkhjf

Damvig har rygende travlt og udvider med endnu en SLS-printer

Der er så travlt hos Protal Damvig i Taastrup, at 3D-eksperterne har udvidet maskinparken med en SLS-printer. Det fortæller produktionsdirektør Jesper Damvig til Magasinet Plast.

- Dels har vi udskiftet en SLS-printer med en nyere model - den er netop ankommet her i begyndelsen af november - og vi har udvidet med en printer yderligere. Den kasserede printer fungerer sådan set stadig, og den var fin til at køre prototyper, men den var for dyr i drift. Den var også for langsom, så nu er den altså afmonteret. Den har kørt i mere end tyve år med de samme råvarer og på den samme teknologiplatform. Vi har en ret lang track record på den. På de nye maskiner kan man lave nogle accelererede levetidstest, men de har ikke samme track record, siger Jesper Damvig og forklarer, hvorfor investeringen netop blev lagt i en SLS-printer.

- SLS-printeren er en maskine, hvor man ved, hvad man får. Vi printer blandt andet serieproduktioner, indmad til medicinske præparater, tusindvis af briller og patientspecifikke proteser på vores SLS'er, forklarer Jesper Damvig.

Printer brillestel

Damvig printer blandt andet brillestel på SLS-printeren til brilleproducenten Monoqool, der har besluttet sig for kun at 3D-printe brillestel. Det er der en række fordele ved, forklarer Jesper Damvig.

- Briller er fashion, og fashion går af mode. Så i stedet for at bestille store ordrer med sprøjtestøbte brillestel - og smide resterne af en kollektion på lossepladsen, når kollektionen skiftes ud med en ny - kan Monoqool nøjes med at bestille det antal stel, de har behov for. Og har de behov for flere stel, printer vi flere stel. Så simpelt og bæredygtigt er det.

Derudover kan Monoqool præsentere et bagkatalog for de kunder, der vender tilbage til den samme brille år efter år.

- En brille bliver hurtigt en del af din personlighed, og ønsker du den samme brille igen og igen, skal du ikke tænke på, om brillen er udgået af en kollektion. Vi printer den bare igen. Og kunden kan også bestemme om stellet skal være blåt i stedet for rødt. Vi har overraskende meget bestillingsarbejde af den slags, siger Jesper Damvig.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094