23948sdkhjf

Coloplast indgår grøn elkøbsaftale med Better Energy

Elkøbsaftalen (Power Purchase Agreement) vil resultere i opførelsen af en ny, stor solcellepark og dække 100% af Coloplasts danske elforbrug fra 2023

Coloplast har indgået en tiårig elkøbsaftale med Better Energy svarende til 9 GWh grøn strøm per år. Aftalen sikrer opførelsen af en ny solcellepark på mere end 50 hektar og markerer et vigtigt fremskridt i Coloplasts arbejde med bæredygtighed. Solcelleparken forventes at være i drift i løbet af 2023. Det skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

Aftalen bidrager positivt til især to af Coloplasts bæredygtighedsmål:

Et energiforbrug bestående af 100% vedvarende energi inden 2025, samtidig med at tilførslen af ny, grøn energi i samfundet faciliteres.

En 100% reduktion af Coloplasts CO2-udledning i egen drift (scope 1 & 2) inden 2030, hvilket inkluderer produktion, distribution, kontorer og firmabiler

- Denne aftale bidrager positivt til Coloplasts ambition om at drive selskabet på en mere bæredygtig måde. Aftalen sikrer grøn strøm til vores danske kontorer og produktion. Dermed bliver 100% af Coloplasts elforbrug i Danmark dækket af vedvarende energi fra og med regnskabsåret 2023/24 siger Coloplasts adm. direktør Kristian Villumsen.

Behov for klimahandlingDen grønne omstilling forudsætter vedvarende, støttefri elektricitet. Virksomheder kan, via elkøbsaftaler som sikrer tilførslen af ny, grøn strøm, reducere deres CO2-udledning og samtidig have en positiv indvirkning på andelen af grøn strøm i elnettet. Better Energy byder Coloplast velkommen til den voksende partnerkreds, der tager ejerskab og søger at have en direkte, positiv effekt på omstillingen:

- Vi står midt i tre kriser i Europa: en klimakrise, en natur- og biodiversitetskrise, og en energi- og sikkerhedskrise. Derfor er der brug for konkret handling. Vi kan stadigvæk påvirke verden og den type fremtid, vi kommer til at leve i, men det starter med de beslutninger, vi træffer i dag. Coloplast sætter handling bag ordene med denne nye aftale, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Det er netop, hvad aftalen repræsenterer for Coloplast: Et vigtigt skridt og konkret klimahandling.

"Denne tiårige aftale er en milepæl i Coloplasts bæredygtighedsagenda. Vi rykker tættere på vores målsætning om at erstatte grønne certifikater med elkøbsaftaler, som garanterer udvidelsen af vedvarende energi i samfundet," siger Nassera Ahmed, bæredygtighedsdirektør i Coloplast.

Better Energy ejer og er ansvarlig for opførelsen, driften og vedligeholdelsen af den kommende solcellepark.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078