23948sdkhjf

- Det er svært at give en prognose for 2023

På en konference under K-messen sagde Virginia Janssens, adm. direktør for Plastics Europe, at plastbranchen i Europa søger stærkere regler, der understøtter fremskyndelsen af kemisk genanvendelse.

Virginia Janssens var til stede på K2022 for at præsentere organisationens "Plastics — The Facts 2022"-rapport om økonomiske tendenser.

Rapporten slog fast, at brugen af ​​plast med forbrugergenanvendelsesindhold, PCR, steg i 2021. Fra et lavt niveau, ganske vist, men alligevel.

Rapporten viste, at der i 2021 blev brugt cirka 10,1 procent genanvendt plastråvarer, svarende til cirka 5,5 millioner tons, hvilket er en stigning på 20 procent fra året før. 

Tallet inkluderer genanvendt plast, der anvendes på alle markeder i Europa. Rapporten fastslog også, at biobaseret plast udgjorde 2,3 procent af den europæiske plastikproduktion i 2021.

- Der er brug for kemisk genanvendelse, hellere i går end i morgen. Det skal gå hurtigere end det gør nu, sagde hun og tilføjede, at et reguleringssystem, der accepterer massebalancestandarder, et system til måling af genanvendt eller vedvarende indhold inden for fossile brændstoffer-baserede råvarer, er vigtigt for kemisk genanvendelse.

Virginia Janssens sagde, at markedets efterspørgsel efter genanvendte materialer er højere end udbuddet. Ruslands uberettigede krigsførelse mod Ukraine har bidraget til at drive allerede voldsomt stigende energi- og råvarepriser i vejret, hvilket udgør betydelige udfordringer for plastbranchen og dens forsyningskæde i alle EU-økonomier.

- Forsyningsflaskehalse vil sandsynligvis fortsætte med at være et problem i de kommende måneder, sagde hun og tilføjede, at den enorme usikkerhed i råvareforsyningen, energipriserne og potentielle mangler gør det ekstremt vanskeligt at give en prognose for 2023.

I en af ​​de power points, der blev vist under præsentationen, ønskede Plastics Europe at vise, at Europas globale konkurrenceevne inden for plast er truet og kan være i fare. Kontinentets globale plastikproduktion faldt fra 23 procent i 2006 til 19 procent i 2017. I 2021 faldt den yderligere til 15 procent. I samme periode øgede Kina sin andel med fire procent fra 29 til 32 procent. (se fig. nedenfor.)

Virginia Janssens sagde, at den europæiske plastbranche stadig vurderer den fulde effekt af energikrisen, men sagde, at industrien står over for potentielle produktionsstop.

Artiklen er en del af temaet K2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flere opkøb skal bane vej til vækst hos Coloplast
Vil indføre totalforbud mod eksport af plastaffald ud af EU
Grønne organisationer: EU Kommissionen bukker under for industripres på emballageområdet
EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
Først var det til nytte i byggeriet - nu bliver stilladsplast til indkøbsposer
Byggeri sat på pause
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.125