23948sdkhjf

Plastpavillon får første sponsorat på en kvart million kroner

EPS-branchen, der er en del af brancheforeningen Plastindustrien, har valgt økonomisk at støtte Plastindustriens prestigeprojekt Planetary Plastic Pavilion med en kvart million kroner.

Planetary Plastic Pavilion skal bygges på Gammel Strand under arkitektkongressen UIA i 2023.

Sponsoratet skal blandt andet gå til at markedsføre EPS som bæredygtig isolering som en væsentlig del af fremtidens byggeri. Dermed bliver EPS-Branchen også den første sponsor, Plastindustrien skriver kontrakt med til Planetary Plastic Pavilion.

UIA-kongressen i København 2023 har bæredygtighed som tema, så sponsoratet er oplagt, lyder det fra projektchef Chresten Heide-Anderson.

- EPS har en meget høj trykstyrke, som gør dets konstruktionsmæssige fordele endnu mere tydelige i forhold til CO2-udledning og vægt. Netop trykstyrken giver arkitektoniske og ingeniørtekniske muligheder, som det er svært eller måske direkte umuligt at opnå med traditionelle byggemetoder. For eksempel i forbindelse med svømmende gulve og grønne tage, siger Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen.

Det har også haft betydning, at arkitektkonferencen i København har et globalt udsyn, siger Chresten Heide-Anderson.

- ... Vi forventer naturligvis et samarbejde med vores kolleger i andre lande ... så vi kan sikre international vidensudveksling til gavn for kongressens mange besøgende. Der er nemlig mange spændende byggemetoder, som anvendes i nogle lande – men som ikke er så udbredte i andre. For eksempel har man anvendt EPS-funderingsløsninger i de øvrige nordiske lande siden starten af 1990’erne, mens de første blev introduceret i Danmark ved årtusindeskiftet, siger projektchefen i en pressemeddelelse.

EPS-branchen håber at kunne bruge sponsoratet og ikke mindst pavillonen til at få sat fokus på de mange genanvendelsesmuligheder, der er for EPS inden for byggeriet.

-  EPS er et meget cirkulært materiale, som er utrolig nemt at genanvende. Derfor håber vi, at vi med vores deltagelse kan bidrage til at få alle byggeinteressenter til at se de mange muligheder, der er i løbet af byggeriets forskellige faser for at skabe endnu mere cirkularitet. Når vi genanvender EPS-afskær fra byggeriet, kan vi således reducere CO2 belastningen med 50- 90 procent, siger han.

Plastindustrien inviterer i øvrigt hele branchen til at støtte op om Planetary Plastic Pavilion med sponsorater - enten økonomiske eller i form af dele til byggeriet. Vil man vide mere om mulighedernekan man kontakte Plastic Pavilion, er du velkommen til at kontakte miljøpolitisk chef, Christina Busk på cb@plast.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109