23948sdkhjf

De solgte flere maskiner - men kriserne kan (stadig) mærkes, konstaterer Engel

Årets K-messe blev ”næsten” en tilbagevenden til tiden inden Covid19-pandemien, og så alligevel ikke helt. Nye kriser har gjort sit indtog, og det kunne mærkes, mener den adm. direktør for Engel Nordic, Jens Thor Hansen.

- De to kriser, vi mærker lige nu, har begge betydning for specielt den europæiske del af plastbranchen. Det er selvfølgelig først logistikkrisen med tårnhøje transportomkostninger til følge, og siden krigen i Ukraine med tilhørende energikrise og store prisstigninger på gas og el. Dette betød at det samlede antal besøgende nok var lidt under niveau på den seneste messe i 2019. Det ændrede dog ikke ved, at messen blev en stor succes, da de besøgende alle var aktive og videnbegærlige, siger Jens Thor Hansen til PlastForum.

Foruden maskiner blev der fokuseret på digitale løsninger under overskriften Inject 4.0, hvor specielt det nye iQ Hold control, og de nye løsninger for produktionsovervågning via e-Connect Portalen var nye spændende løsninger, som giver Engels kunder mulighed for at komme i gang med de digitale værktøjer for bedre produktion og adgang til flere data.

- Indenfor cirkulære løsninger er det specielt værd at nævne 2-steps støbning, hvor et anlæg stod og kørte i opstillede pavilloner udenfor hal 15 under fælles VDMA-tema (Cirkulær Økonomi). Denne teknologi muliggør, at man kan omdanne plastkværn til nye produkter ved hjælp af extrudering, filtrering og afgasning ned i en sprøjteenhed og derved undgå et CO2-krævende compounderingsstep (re-pelletering), siger Jens Thor Hansen.

Udstillingsmaskinen fremstillede en minipalle med hjul (en såkaldt hund).

Engel havde mange fine besøg på messen og solgte også flere maskiner i løbet af messen.

- Så alt i alt en meget tilfredsstillende messe, som vi er meget taknemmelige for, siger Jens Thor Hansen

Artiklen er en del af temaet K2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125